Distracție cu foc de tabără pentru micii meșteșugari de la Nucșoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 22 - 26 august, sub egida „Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului” - ediţia a V-a, la baza Salvamont Nucşoara s-a desfăşurat Tabăra de meşteşuguri tradiţionale „Tradiţii argeşene”.

Acţiunea a reunit peste 65 de copii ale secţiilor externe ale Şcolii Populare de Arte şi Meserii, de la Nucşoara, Valea Danului, Coşeşti, Rucăr şi Poienarii de Muscel - Jugur.

În cadrul taberei, copiii au deprins de la meşterii populari tainele olăritului, ale sculpturii în lemn, ale ţesutului  şi cusutului, precum şi în confecţionarea instrumentelor muzicale.


Pe lângă atelierele de lucru şi vizitele pentru cunoaşterea materialelor din care se confecţionează obiectele tradiţionale în zona Nucşoarei, copiii au organizat în încheierea taberei, joi seara, un program artistic şi un foc de tabără.


Micii meşteşugari au acordat invitaţilor şi organizatorilor taberei „Tradiţii argeşene” premii de excelenţă şi diplome, confecţionate chiar de elevii secţiilor Şcolii Populare de Arte şi Meserii. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Simona Oprescu Bucura, a primit titlul şi placheta de „Cetăţean de onoare al taberei Tradiţii argeşene”, iar pentru consilierii judeţeni copiii au confecţionat un joc de şah cusut de elevii secţiei de cusătorie de la Rucăr, cu piesele confecţionate de olarii de la Coşeşti şi desenate de cei de la secţia de sculptură Nucşoara.


Tema atelierelor taberei de meşteşuguri a fost Garofiţa Pietrei Craiului, simbolul „Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului”, lucrările micilor meşteri populari urmând a fi expuse în data de 3 septembrie, la „Ziua Fiilor şi Cetăţenilor de Onoare”, de la Muzeul Goleşti.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite