Curs de salvări din peşteri în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiştii argeşeni au fost instruiţi pentru a salva victimele din peşteri
Salvamontiştii argeşeni au fost instruiţi pentru a salva victimele din peşteri

Doi salvatori montani argeşeni au participat în perioada 17-25 septembrie la un curs de evacuare a victimelor din peşteri şi avene în localitatea Dryanovo, Bulgaria.

Participanţii au fost delegaţi ai instituţiilor pentru situaţii de urgenţă din zece ţări din Europa de Sud-Est: România, Slovenia, Croaţia, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Turcia şi Albania, aceştia fiind salvatori montani sau speologi practicanţi în cluburile locale.

Cursul a avut ca scop formarea de echipe internaţionale pentru intervenţia în accidente de peşteră sau aven (peştera verticală) ori în cazul dezastrelor, pentru accesul în locurile dificile.

În această perioadă, s-au efectuat zilnic evacuări cu tărgi speciale Salvaspeo din diverse peşteri, cu sectoare orizontale şi puţuri verticale, pentru deprinderea asigurărilor şi a lucrului în comun, în cadrul echipelor mixte.

Cei doi participanţi de la Salvamont Argeş au fost Gabriel Ruica, şeful grupei Salvaspeo şi Ion Sanduloiu, primul fiind declarat cel mai bun elev din şcoală, se precizează într-un comunicat de presă emis de Serviciul Salvamont Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite