Cum au fost ameninţaţi cu moartea timp de trei ore patru poliţiştii trimişi să calmeze un beţiv. Un agent a sfârşit bătut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Judecătoria Piteşti va începe în luna noiembrie un proces în care Andrei Ionescu, un bărbat din Piteşti, va fi judecat pentru ultraj, după ce a ameninţat cu moartea şi înjurat patru poliţişti timp de aproape două ore, iar pe un agent l-a bătut chiar în maşina de poliţie.

Andrei Ionescu este acuzat de patru infracţiuni de ultraj. După cum precizează în rechizitoriu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, pe 2 septembrie a.c., patru poliţişti care veniseră în urma unui apel la 112 la începutul lunii septembrie au fost înjuraţi şi ameninţaţi de acesta, la scenă fiind martori şi trei copii de 2 luni, 2 ani şi 5 ani, plus soţia inculpatului. Dus cu greu în maşina Poliţiei, Andrei Ionescu a lovit în maşină cu piciorul un agent de poliţie. La secţie, respectivul a continuat mai bine de o jumătate de oră să îi ameninţe cu moartea pe poliţişti şi să îi înjure.

”În momentul în care poliţiştii s-au apropiat de inculpat, acesta a început să le adreseze injurii şi cuvinte obscene, precum şi să îi ameninţe cu acte de violenţă, refuzând să se legitimeze sau să meargă la sediul secţiei de poliţie, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea şi încătuşarea sa. Pe durata drumului către sediul Secţiei 1 Poliţie Piteşti, inculpatul le-a adresat în repetate rânduri ameninţări cu moartea poliţiştilor. În momentul în care au ajuns la sediul secţiei de poliţie şi un poliţist a vrut să îl scoată din autoturism pe inculpat, acesta l-a lovit cu piciorul în zona coapsei stângi. Şi la secţia de poliţie, inculpatul a manifestat o atitudine agresivă, adresând injurii, obscenităţi şi ameninţări cu moartea la adresa organelor de poliţie”, spun anchetatorii.

Alţi patru poliţişti din Argeş au mai fost agresaţi

Tot pe rolul Judecătoriei Piteşti mai sunt două procese în care alţi doi bărbaţi sunt judecaţi pentru că au bătut alţi patru poliţişti. Vlăduţ George Ţuică, un bărbat din Mioveni, va fi judecat pentru ultraj după ce a muşcat şi lovit un poliţist pe 30 martie a.c. Cosmin Chircu, poliţistul agresat, a salvat în aprilie 2017 viaţa unui bărbat cuprins de flăcări, fiind declarat Eroul Zilei de Poliţia Română.

După cum spun procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, pe 30 martie 2019, în jurul orei 1.10 dimineaţa, doi poliţişti din Mioveni erau în timpul serviciului cu maşina din dotare. La un moment dat, şoferul autospecialei s-a oprit la un sens giratoriu din oraş pentru a da prioritate unui alt autoturism, moment în care poliţiştii au observat cum pasagerul din dreapta autoturismului le arată semne obscene. Au pornit în urmărirea maşinii şi au reuşit s-o oprească în scurt timp.

În momentul când i s-a cerut să se legitimeze, pasagerul, pe numele său Vlăduţ Ţuică, a devenit agresiv şi a început să îl înjure pe agentul-şef Cosmin Chircu şi să-l împingă pe poliţist. În cele din urmă, cei doi poliţişti au reuşit să-l imobilizeze pe bărbat şi l-au dus la sediul Poliţiei Mioveni pentru a îi aplica o sancţiune contravenţională.

În momentul în care agentul-şef Cosmin Chircu a deschis portiera maşinii de poliţie în faţa sediului poliţiei, Vlăduţ Ţuică a început să-l înjure din nou, după care l-a lovit cu piciorul în burtă, l-a îmbrâncit şi lovit cu pumnii şi l-a muşcat de braţul drept pe agent.

Într-un alt proces de la Judecătoria Piteşti, Virgil Marian-Popescu este judecat după ce, beat fiind, a făcut scandal la ziua unei comune din Argeş şi a agresat trei poliţişti care nu l-au mai lăsat să bea.

După cum precizează în rechizitoriu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, trei agenţi de poliţie-Dună Sorin, Buceag Vasile Ionuţ şi Drăguşin Florin-au depus plângeri penale pe 9 iunie a.c. după ce cu o seară înainte au fost loviţi şi înjuraţi de un bărbat aflat în stare de ebrietate.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite