Cristian Cioacă rămâne în arest. Judecătorii au respins cererea de înlocuire a măsurii de arest preventiv cu interdicţia de a nu părăsi localitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Cioacă rămâne în arest. FOTO Laurenţiu Ionescu
Cristian Cioacă rămâne în arest. FOTO Laurenţiu Ionescu

„Aici m-am născut şi aici vreau să mor!“, asta  a declarat, luni, Cristian Cioacă în faţa judecătorilor pentru a-i convinge că nu are intenţia de a părăsi localitatea în situaţia în care este eliberat şi judecat în stare de libertate. Judecătorii au respins solicitarea acestuia.

Cristian Cioaca a solicitat înlocuirea măsurii de arest preventiv cu interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu. De asemenea, Cioacă a declarat în faţa instanţei că Piteştiul este locul unde s-a născut şi că nu intenţionează să plece, deoarece aici îşi doreşte să moară.

Avocata lui Cioacă a clarificat ce a vrut acesta să spună în sala de judecată, la finalul procesului.
„Judecătorii sunt în drept să examineze toate legăturile cu localitatea şi dânsul vrea să precizeze acest aspect, că în acest oraş este întreaga sa viaţă“, a declarat, după încheierea şedinţei de judecată, avocata Maria Vasii, cea care îl reprezintă pe Cristian Cioacă.

Avocata a precizat că se aştepta la o soluţie favorabilă, deoarece nu a solicitat instanţei decât ca clientul ei să beneficieze de un drept al său, acela de a fi judecat în stare de libertate.

„Are acest drept cu atât mai mult cu cât nu există niciun indiciu serios că a comis această faptă. Deja a fost mult
prea mult timpul în care a stat la îndemâna autorităţii pentru a lămuri această acuzaţie“, a afirmat Maria Vasii.
De cealalta parte, avocata Crina Radu, care reprezintă interesele mamei şi fratelui Elodiei Ghinescu,  a afirmat că inculpatul şi apărătorii săi au susţinut „lucruri nereale“ în faţa instanţei.

„Încearcă să impresioneze instanţe prin aceste lucruri nereale. Un dosar de omor spun eu că nu are cum să fie soluţionat într-un termen de cinci luni de zile.  Nu se poate spune că nu s-a făcut nimic în acest dosar şi că Cristian Cioacă ar fi stat în stare de arest pentru amânări“, a afirmat Crina Radu.

Completul de trei judecatori de la Curtea de Apel a respins recursul formulat de Cristian Cioaca faţă de menţinerea măsurii de arestare preventivă dispusă de Tribunalul Argeş. După încheierea şedinţei de judecată, inculpatul a fost escortat la Penitenciarul Colibaşi. Decizia luata de Curtea de Apel Piteşti este definitivă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite