Corupţie într-un proiect cu fonduri europene. Un expert al ADR Sud Muntenia a fost condamnat  la închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ADR Foto Arhivă Adevărul
ADR Foto Arhivă Adevărul

Un fost consilier local la Primăria Câmpulung, angajat la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud – Muntenia, a fost condamnat la un an şi 11 luni închisoare cu suspendare şi 300 zile amendă, în cuantum de 3.000 lei, pentru că a închis ochii la ilegalităţile săvârşte pe marginea unui proiect cu fonduri europene. Prejudiciul în acest dosar depăşeşte 600 mii de lei.

Potrivit rechizitoriului, în anul 2010, Mihai Baciu, om de afaceri din Bucureşti (condamnat şi el la 2 ani şi 4 luni închisoare, tot cu suspendare în acelaşi dosar) a început derularea proiectului „Agrafa tipăreşte“. Este vorba de accesarea unor fonduri nerambursabile pentru achiziţionarea unor utilaje de tipărire care ar fi urmat să fie instalate în Argeş. 

Expertul ADR Sud - Muntenia, Marinică Fologea, fost  consilier de la C-lung, era cel care trebuia să verifice documentele depuse pentru accesarea  finanţării, precum  instalarea efectivă, respectiv stadiul lucrărilor. Doar că utilajele nu au ajuns niciodată în Argeş, după cum au constatat mai târziu procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis în judecată în noiembrie anul trecut sub acuzaţia de fals, uz de fals şi fals în înscrisuri oficiale, iar procesul de fond s-a încheiat la mai bine de un an distanţă. 

 Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fost şi este parte civilă în acest dosar. 

Iată cum sună soluţia  Tribunalului  Argeş cu privire la pretenţiile Ministerului:

 "Admite acţiunea civilă şi obligă pe inculpatul Baciu Mihai în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Agrafa Print Service SRL să plătească părţii civile, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, diferenţa neachitată de 508751,52 lei, din prejudiciul total de 604151, 52 lei", se arată în decizia amintită. 

Sentinţa poate fi atacată cu apel, soluţia dată de Tribunalul Argeş  fiind una de fond.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite