Cinci argeşeni au fugit din izolare în weekend, un altul a dat o petrecere cu încălcarea normelor de distanţare şi alte zeci au intrat în spaţii publice fără măşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto FB Politia Română
Foto FB Politia Română

Poliţiştii argeşeni, împreună cu celelalte structuri care acţionează în sistem integrat, au verificat  şi în weekend respectarea normelor legale specifice stării de alertă. În ce măsură au înţeles argeşenii să le respecte se vede în cele 66 de sancţiuni aplicate.

Poliţiştii argeşeni, cu sprijinul specialiştilor ITM, ai DSVSA Argeş şi pompierilor argeşeni, au verificat 43 de societăţi comerciale, acţionând şi în zona centrelor comerciale, a pieţelor şi în zonele adiacente. Totodată, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor specifice stării de alertă, 2381 de persoane, fiind aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.000 de lei. 

Dintre acestea, 60 de sancţiuni, în valoare totală de 7.000 de lei, au fost aplicate persoanelor care nu respectau măsurile de protecţie individuală,  o sancţiune de 5.000 de lei a fost aplicată unei persoane pentru organizarea unui eveniment în aer liber fără respectarea măsurilor specifice, iar 5 sancţiuni, în valoare de 5.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de izolare, situaţiile fiind comunicate C.J.C.C.I., pentru a dispune asupra măsurilor care se impun.

 "Având în vedere că perioada este percepută de majoritatea cetăţenilor ca începutul vacanţei de vară şi al aşteptatei relaxări, vă recomandăm să ţineţi cont de importanţa, pentru noi toţi, a respectării restricţiilor specifice stării de alertă.

Vă rugăm să conştientizaţi importanţa măsurilor necesare în contextul situaţiei epidemiologice din România şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive la nivel personal, de limitare a riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune", precizează IPJ Argeş.

Poliţiştii amintesc că nerespectarea legislaţiei în vigoare atrage sancţiuni, astfel că încălcarea prevederilor referitoare la măsurile de izolare, precum şi a recomandărilor privind luarea măsurilor de protecţie individuală, în special în condiţiile organizării unor evenimente, chiar şi în aer liber, în contextul stării de alertă, pot atrage, pe lângă riscul recunoscut al răspândirii afecţiunii, şi împrejurarea care constituie motivul pentru a fi sancţionaţi.

"De asemenea, poliţiştii nu vor neglija abaterile de la normele de circulaţie pe drumurile publice sau de la cele de convieţuire socială, acţionând în permanenţă pentru creşterea siguranţei în deplasările pe drumurile publice, asigurarea ordinii şi liniştii publice, prevenirea infracţiunilor de orice gen, în special a celor împotriva patrimoniului şi a faptelor comise cu violenţă, dar şi cu măsuri de protejare a populaţiei împotriva activităţilor de comerţ ilicit şi prevenirea sustragerii, transportului şi a comercializării ilegale de material lemnos, în contextul măsurilor specifice stării de alertă", mai precizează IPJ Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite