Campanie pentru renovarea Spitalului de Pediatrie Piteşti, lansată de Asociaţia Medici pentru România.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asociaţia Medici pentru România: etajul 6 al, Spitalului de Pediatrie Piteşti, Judeţul Argeş nu a mai fost renovat de 42 de ani
Asociaţia Medici pentru România: etajul 6 al, Spitalului de Pediatrie Piteşti, Judeţul Argeş nu a mai fost renovat de 42 de ani

Asociaţia Medici pentru România lansează, luni, campania „Pentru copiii noştri”, ce are ca scop reabilitarea mai multor secţii din spitalele de pediatrie din ţară. Primul proiect este #eusuntantonio, pentru renovarea etajului 6 al Spitalului de Pediatrie Piteşti, Judeţul Argeş. Această unitate nu a mai fost renovată de 42 de ani, deşi îi trec anual pragul peste 30.000 de pacienţi din judeţele Argeş, Vâlcea şi Dâmboviţa.

Conform Asociaţiei Medici pentru România, campania „Pentru copiii noştri” debutează cu proiectul #eusuntantonio, după numele unuia dintre copiii care au nevoie de îngrijirea medicală în această unitate.

„Internat la etajul 6 al Spitalului de Pediatrie Piteşti, Antonio este un mic ambasador pentru toţi copiii care au trecut şi vor trece pragul spitalului. Pentru a afla povestea lui Antonio, dar şi pentru a face o donaţie pentru reabilitarea Etajului 6 al Spitalului de Pediatrie Piteşti, puteţi accesa platforma: http://pentrucopiiinostri.ro/ ”, transmite Asociaţia.

spital pitesti

Potrivit sursei citate, proiectul vine atât în sprijinul pacienţilor, copii ca Antonio, micii pacienţi ai spitalului, cât şi în sprijinul cadrelor medicale. Se va crea un spaţiu multifuncţional care va permite oferirea de intervenţii de urgenţă, îngrijiri adecvate şi monitorizarea corespunzătoare a pacienţilor. Astfel, copiii vor putea fi trataţi în condiţii optime, iar medicii îşi vor putea face meseria cât mai bine, într-un loc care să le fie sprijin, nu piedică.

„În ultimii ani au fost renovate etajele 3, 5 şi 7, dar şi blocul alimentar din cadrul spitalului. Este nevoie însă ca întreaga unitate să fie complet reabilitată şi adusă la cele mai bune standarde, să respecte pe deplin toate normele în vigoare. Nu îmi doresc nimic mai mult decât ca micii noştri pacienţi să aibă un spaţiu în care să se simtă ca acasă şi care să îi ajute să se însănătoşească cât mai repede!”, declară Doctor Tudor Ionescu, manager al Spitalului de Pediatrie Piteşti. 

„Peste 30.000 de copii trec an de an pragul Spitalului de Pediatrie Piteşti. La fel ca Antonio, cu toţii ajung aici ca să se facă bine. Sunt copii cu tot viitorul în faţă, părinţi plini de speranţă că micuţii lor se vor însănătoşi, medici dedicaţi care au grijă de ei. Tuturor le-ar fi mult mai uşor dacă saloanele, sălile de operaţie, holurile, toaletele din spital ar arăta mai bine. Cei mici ar fi trataţi în condiţii la standarde europene, iar cadrele medicale ar putea să îşi facă meseria fără piedici legate de infrastructură. 

Scopul Asociaţiei noastre a fost de la bun început acela de a contribui la îmbunătăţirea sistemului medical din România. 

#eusuntantonio este primul dintr-un şir lung de proiecte de reabilitare a spitalelor din ţara noastră pe care le avem în plan. Fac apel la toţi oamenii care ne pot veni în ajutor să ne susţină. Fie că fac o donaţie, întrucât orice sumă contează, fie că distribuie iniţiativa noastră în mediul online astfel încât ea să ajungă să fie cunoscută de cât mai multă lume. Peste ani, aceşti copii vor fi adulţii ce vor contribui la rândul lor la schimbare. Ştiu că mulţi oameni ne vor veni în sprijin şi vom lupta împreună pentru această cauză, iar pentru asta le mulţumesc de pe acum!”, declară Alexandru Costache, Preşedintele Asociaţiei Medici pentru România.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite