Bâlciuri de Sfânta Maria în Argeş

0
0

Tiribombe, kitsch-uri, dar mai ales grătare cu mici sfârâind şi râuri de bere. De asta vor avea parte argeşenii care îşi vor petrece duminica la târgurile organizate cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

În fiecare an, pe 15 august se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului, prilej pentru argeşeni să se mai dezmorţească şi să se bucure de mici şi un pahar de bere rece. La 15 kilometri de Piteşti, pe drumul spre Câmpulung, în localitatea Piscani se organizează anual un bâlci la care se adună sute de argeşeni. 


“Târgul de la Piscani este unul cu tradiţie, care se organizează de peste 400 de ani. Înainte, la bâlci se venea cu butoaie, oale şi alte obiecte tradiţionale, iar în acest an vor fi peste 200 de vânzători cu dulciuri, îmbrăcăminte, fructe şi, în premieră, brânzeturi. Vin oameni atât din comună cât şi din împrejurimi, târgul fiind un loc de întâlnire pentru locuitori din Piteşti, Mioveni, Bălileşti, Purcăreni, Coşeşti", spune Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmăneşti.


Cel mai mare târg de Sfânta Maria se ţine la Curtea de Argeş, o dată cu zilele municipiului. Târgul meşterilor populari reuneşte 45 de artizani din toată ţara care vor oferi spre vânzare atât produse din ceramică, lemn, cât şi flori de mină şi produse lucrate manual din materiale textile.


Astăzi, tot la Curtea de Argeş, pe strada Râmnicu Vâlcea, va avea loc târgul tradiţional, cu parc de distracţii. Mii de credincioşi vin în fiecare an în pelerinaj la Mânăstirea Curtea de Argeş acolo unde se va sărbători hramul bisericii, ocazie cu care va fi oficiată slujba religioasă, iar moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia vor fi scoase din paraclis. Reprezentanţii arhiepiscopiei vor organiza şi o agapă creştinească, o masă la care sunt invitaţi toţi pelerinii.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite