Actorul Dan Andrei, într-o nouă interpretare a „Însemnărilor unui nebun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă seara, la Teatrul Alexandru Davila are loc premiera spectacolului „Însemnările unui nebun” de N.V. Gogol, cu Dan Andrei, de data aceasta într-o nouă interpretare, diferită de cea pe care i-a mai dat-o până acum rolului lui Poprischin pe scena de la Piteşti.

Este vorba de un spectacol produs de Asociaţia Culturală DA, a cărui scenografie este semnată de Miruna Varodi, pe coloana sonoră asigurată de Danni Ionescu, spectacol pe care actorul Dan Andrei l-a susţinut, în primăvară, şi la cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru” organizat de Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău, manifestare adresată artiştilor cu posibilităţi de expresie deosebite.

“Dorim să prezentăm publicului rolul lui Poprischin din <<Însemnările unui nebun>>  într-o altă varianta decât cea cunoscută de la Teatrul Davila. Aş vrea să le răspund celor care se întreabă de ce aceeaşi piesă: când  joci foarte mult un rol, se formează o legătură foarte puternică cu personajul şi începi să îl simţi într-un anume fel, să te regăseşti în experienţa de viaţă a acelui personaj, astfel încât redarea trăirilor lui interioare devine destul de intensă”, a declarat, pentru Adevărul, actorul Dan Andrei.

Vorbim, practic, de un alt spectacol, diferit de cel regizat de Luminiţa Borta şi care i-a adus deja premii importante. 

“Aş vrea să precizez că <<Jurnalul unui nebun>> în regia doamnei Luminiţa Borta, căreia îi mulţumesc pentru încrederea pe care a avut-o în mine, mi-a adus cele două premii, din Bulgaria şi Albania şi aprecierea publicului. Sper că la fel de bine primit şi apreciat va fi şi noul spectacol, în viziunea regizorului Alexandru Nagy”, a declarat, pentru Adevărul, actorul Dan Andrei.

Premiera este programată sâmbătă, 2 iulie, de la ora 19.00, în Sala Liviu Ciulei, dar spectacolul se va juca şi duminică, 3 iulie începând cu aceeaşi oră.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite