VIDEO Imagini de film western în centrul unui oraş important din România. Cum a ajuns herghelia să pască printre blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii locali au fost chemaţi de locuitori să îndepărteze mai mulţi cai lăsaţi nesupravegheaţi într-o zonă centrală a oraşului.

Locuitorii din zona Bulevardului Dacia din Piatra Neamţ au fost suprinşi în dimineaţa zilei de joi, 17 octombrie, de o imagine rară: nouă cai, lăsaţi liberi şi nesupravegheaţi de vreun proprietar, păşteau nestingheriţi pe spaţiile verzi din cvartal. 

Oamenii au anunţat Poliţia Locală, iar agenţii chemaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă.  Pentru că proprietarul cailor nu era de găsit, a fost nevoie ca poliţiştii locali să scoată caii pe un spaţii viran din afara oraşului. 

„Caii au fost scoşi dintre blocuri şi dirijaţi spre ieşirea din Piatra Neamţ, astfel încât animalele să nu pună în pericol traficul rutier şi pietonal. De asemenea, se încearcă identificarea proprietarului sau a proprietarilor care vor fi sancţionaţi contravenţional pentru lăsarea liberă a animalelor în zonele unde accesul acestora este interzis“, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Piatra Neamţ.  

În Regulamentul privind buna gospodărire, întreţinere, curăţenie şi estetică în municipiul Piatra Neamţ se prevede că proprietarii de animale care le lasă la păşunat în parcuri, sau pe zonele verzi, pe malurile râurilor ori pe străzile oraşului comit o contravenţie pentru care sunt pasibili de amendă de la 300 la 500 de lei. De asemenea, Legea 61/1991 R prevede că lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri, se sancţionează cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei.

„Se încearcă identificarea proprietarului sau a proprietarilor care vor fi sancţionaţi contravenţional pentru lăsarea liberă a animalelor în zonele unde accesul“, se mai precizează în comunicatul amintit. 

SURSA VIDEO: stiri.neamt.ro/Politia Locală Piatra Neamţ 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite