VIDEO Copil umilit şi apoi aruncat în şanţ. Scene cutremurătoare filmate la marginea unui drum naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul este obligat să se roage în genunchi, la marginea drumului FOTO: Radu Secuiu/Facebook
Copilul este obligat să se roage în genunchi, la marginea drumului FOTO: Radu Secuiu/Facebook

Un copil a devenit victima unei glume groteşti pe care au făcut-o alţi trei puşti, filmarea fiind distribuită intens pe reţelele de socializare.

O filmare de doar 25 de secunde distribuită în ultimele ore pe reţelele de socializare, a stârnit zeci de mesaje de revoltă. Scena în care sunt implicaţi patru copii se petrece pe marginea drumului naţional DN 15, pe raza comunei Săvineşti, din Neamţ, cel mai mic dintre ei fiind abuzat de ceilalţi. 

În clipul video se vede cum un puşti de 5-6 ani este silit să spună rugăciunea Tatăl Nostru, în genunchi, pe acostamentul drumului, în faţa unui copil ceva mai mare ca vârstă. 

În cadru mai apare un adolescent care se amuză copios de situaţie, în timp ce fumează, iar întreaga scenă este filmată de un tânăr, care coordonează ordinea faptelor:  „Hai, ridică-te sus, pupă mâna la <albanez>!”, i se cere copilului după ce-şi încheie rugăciunea. După ce execută ordinul, cel mic este aruncat în şanţul de pe marginea drumului, nu înainte de a i se impune să-i mulţumească agresorului cu formula: „Să trăieşti tată!”:

De câteva ore, filmarea circulă intens pe Facebook, fiind distribuită şi redistribuită, stârnind un potop de comentarii negative şi de injurii la adresa protagoniştilor. Radu Secuiu, fost consilier local din Piatra Neamţ, a distribuit la rândul lui filmarea pentru a argumenta cât de grav este fenomenul de bullying în şcoli sau al abuzului de copii chiar în stradă:

„Câţi copii sunt umiliţi la fel cum este copilul din imagini? Hărţuitorii cu deviaţiile comportamentale din imaginile de mai jos distrug orice speranţă de recuperare a pierderilor din sistemul educaţional. Suntem cu toţii responsabili, cu toţii ar trebui să luăm atitudine sau măcar cei care conştientizăm pericolul devastator al lipsei de educaţie în familie, la şcoală, pe stradă. Din păcate şi hărţuitorii din imagine sunt victime ale ignoranţei noastre”, precizează Radu Secuiu care confirmă că filmarea a fost făcută în judeţul Neamţ.

Într-unul din comentariile care însoţesc filmarea, se spune că scenele degradante au fost filmate chiar în apropierea sediului Poliţiei Săvineşti. 

Copil abuzat de alţi copii, la marginea drumului Sursa: Radu Secuiu/Facebook    

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite