Troiţă anti-Chevron. Cum alungă călugării de la mănăstirea Petru Vodă spiritul malefic al exploatatorilor de şist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Troiţa ridicată la Pungeşti, satul Siliştea
Troiţa ridicată la Pungeşti, satul Siliştea

Călugării de la Mănăstirea ctitorită de părintele Iustin Pârvu au adus o troiţă pe locul protestelor anti-Chevron: Pungeşti, satul Siliştea.

Troiţa a fost adusă la începutul weekendului la Pungeşti, în satul Siliştea, şi a fost sfinţită duminică după-amiază de preoţii locului şi de monahii de la Petru Vodă, în prezenţa a circa 200 de persoane. Este vorba despre o troiţă ce provine din cimitirul Mănăstirii „Petru Vodă“, care a stat la căpătâiul martirilor din mişcările de rezistenţă anticomuniste precum părintele Ştefan Marcu şi soţia Elena (simbolul mişcării anticomuniste din munţii Vrancei), părintelui Gheorghe Calciu, poetului Radu Gyr, Tudor Popescu, Mihail Dumitrescu sau preotul Atanasie Ştefănescu . 

„Am adus cu noi această minunată cruce care a stat la capul unor mari mucenici sfinţi ai neamului nostru, ca să vedem în ea un standard, o lumină, o putere“, le-a spus celor prezenţi părintele Ioan Şişmanian, de la Mănăstirea „Petru Vodă“. Gestul de solidaritate cu protestatarii care s-au opus exploatării gazelor de şist a fost girat de urmaşul părintelui Iustin Pârvu.

„Mănăstirea noastră a dăruit această sfântă troiţă locuitorilor din comuna Pungeşti în semn de preţuire pentru statornicia cu care îşi apără glia strămoşească. Biserica, în calitatea ei de mamă a neamului românesc, a fost, este şi va fi totdeauna alături de poporul care suferă şi trebuie îndrumat“, a spus stareţul Hariton Negrea, de la „Petru Vodă“. 

„Am înmormântat pe Satana“

După sfinţirea troiţei, un preot din Pungeşti a ţinut să le explice oamenilor ce importanţă are simbolul sfânt care va marca locul protestelor. „Această cruce închipuie stârpirea şi înmormântarea duhului Satanei care a dat târcoale pe-aici. Am înmormântat pe Satana în chip simbolic. Cui i-ar plăcea să vină dihania asta aici, să scoată fum, vuiet puternic, să se mişte pământul? Este o pâine în plus? Aceasta este otrava vremurilor noastre“, a spus preotul.

Şi presa internaţională a acordat interes protestelor de la Pungeşti. Tot în weekend, cameramanii televiziunii „Al Jazeera“ au filmat ore în şir în tabăra de la Pungeşti, la fel ca cei de la RTL sau RT Spania.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite