Stăpânul câinilor agresivi de pe muntele Pietricica a fost prins. Îşi făcuse un adăpost în pădure

0
Publicat:

A fost prins stăpânul câinilor agresivi de pe muntele Pietricica, culmea care străjuiește oraşul Piatra Neamţ. Acesta îşi făcuse un adăpost în pădure, aproape de o stradă circulată din municipiu.

Adăpostul improvizat pe culmea Pietricica FOTO Poliția Locală
Adăpostul improvizat pe culmea Pietricica FOTO Poliția Locală

Este vorba despre o persoană fără adăpost, care îşi amenajase un culcuş între copacii de pe unul dintre versanţii dealului Pietricica, destul de aproape de o stradă foarte circulată din urbea nemțeană. El a fost identificat de cadrele Poliţiei Locale Piatra Neamţ şi a fost anunţată primăria, pentru a fi luate măsuri de protecţie socială.

„Respectivul nu locuia singur pe munte, versantul dinspre strada Orhei, ci împreună cu mai mulţi câini fără stăpân care, de cele mai multe ori, deveneu agresivi în prezenţa trecătorilor ce tranzitau trotuarele şi împrejurimile străzii Orhei“, se arată într-un comunicat transmis astăzi, 20 martie 2023, de conducerea Poliţiei Locale Piatra Neamţ.

La acţiunea poliţiştilor locali au fost cooptaţi şi angajaţii firmei Salubritas, care au ca atribuții și gestionarea câinilor fără stăpân, destui de mulți și prin Piatra Neamț, la fel ca prin toate orașele țării. Au fost capturați şi transportați la adăpostul public al administrației locale doar patru maidanezi, deși Pietricica este plină de astfel de animale.

Zona adăpostului de pe muntele Pietricica a fost salubrizată, din împrejurimile „locuinţei“ strângându-se zeci de saci de deşeuri textile şi menajere. Cât îl priveşte pe cel care a ales să trăiască acolo, el a intrat în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială. Va fi cazat într-o locuinţă socială dar, ca în multe alte cazuri de acest fel, va prefera să revină pe străzi. Va rămâne de actualitate problema câinilor, deoarece sunt foarte greu de prins, dealul având câteva zeci de hectare.

Printre ultimele misiuni ale Poliţiei Locale din martie 2023, s-a numărat şi una care a constat în organizarea unei acţiuni de ecologizare a râului Bistriţa. În zona barajului de la Reconstrucţia, locuitorii au depozitat pe maluri tone de resturi menajere şi texte, tot felul de recipienţi din material plastic sau mobilier uzat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite