Şoric, fostul şef al Poliţiei Neamţ care-i proteja pe cămătari, a „comis-o“ din nou. Cum şi-a făcut singur dreptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Şoric a fost demis din funcţie în ianuarie 2011. FOTO: Dan Sofronia
Aurelian Şoric a fost demis din funcţie în ianuarie 2011. FOTO: Dan Sofronia

Fostul comandant al Poliţiei Judeţene Neamţ, Aurelian Vasea Şoric, a agresat, în zona unei şcoli din Piatra Neamţ, un adolescent care avusese un conflict cu fiul său.

După câţiva ani în care nu s-a mai auzit nimic de fostul comandant al Poliţiei Neamţ, comisarul şef Aurelian Vasea Şoric, care a ieşit din sistem după ce i-a apărat pe cămătari, a fost protagonistul unui nou episod şocant. 

S-a întâmplat pe 21 iunie 2020, totul pornind în urma unei altercaţii, între fiul fostului şef de poliţie şi un alt adolescent. Se pare că minorii s-au luat la ceartă în apropierea Şcolii nr. 10 din Piatra Neamţ, iar disputa verbală a degenerat în bătaie. Fiul poliţistului şi-ar fi chemat apoi tatăl, iar acesta a sosit la locul disputei cu maşina, după care, cu un baston telescopic luat din portbaga, l-ar fi lovit pe adolescentul cu care se certase fiul său. 

Unul dintre martorii incidentului a sesizat cele întâmplate la 112, iar la locul incidentului a ajuns un echipaj din cadrul Poliţiei Piatra Neamţ. 

„A fost deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ“, a declarat Georgiana Moşu, purtător de cuvânt al Inspectortatului Judeţean de

Poliţie Neamţ. 

Este de menţionat faptul că dosarul penal nu-l vizează, deocamdată, pe Şoric, ci este deschis in rem, fiind cercetată fapta pentru care a fost sesizată poliţia. Victima incidentului a mers la spital şi, cel mai probabil, îşi va scoate un certificat medico-legal, pentru a proba că a fost agresat. 

Şir de procese după ce a fost dat afară din Poliţie

Aurelian Vasea Şoric a intrat în atenţia opiniei publice pentru că, după uciderea lui Gheorghiţă Mararu, un interlop din Piatra Neamţ, în noiembrie 2010, într-o cafenea din centrul oraşului, a făcut declaraţii şocante în care lua apărarea cămătarilor, spunând că şi ei sunt oameni, care nu fac nimic rău, ba, dimpotrivă, îşi ajută semenii. În urma acestor declaraţii, a fost demis pe 11 ianuarie 2011.

Şoric nu a fost de acord cu această decizie şi a intentat numeroase procese superiorilor, însă nu a avut succes în niciun litigiu şi nu a mai putut reveni în Poliţie. 

În unul din dosare, Aurelian Vasea Şoric solicitase daune morale de 130.000 de euro, considerîndu-se nedreptăţit prin îndepărtarea din sistem. Ofiţerul a „plătit“ pentru ieşirile în public după asasinarea lui Gheorghe Mararu, dar şi pentru problemele din activitatea sa, identificate în urma unui control dispus de fostul ministru Traian Igaş. 

Ulterior pierderii locului de muncă, Şoric a încercat de mai multe ori să intre în avocatură, dar fără succes. Vasea Şoric a mai avut un proces cu inspectorii de integritate, imputându-i-se venituri nejustificate de peste 365.000 lei. Şoric a câştigat acest proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite