Șefa unui centru DGASPC din Neamț, trimisă în judecată de DNA, împreună cu directorul „Clubului Copiilor”

0
0

Şefa Complexului de servicii "Romaniţa" Roman, din cadrul DGASPC Neamţ şi directorul Clubului "Copiilor" Roman, instituţie aflată în subordinea ISJ Neamţ au fost trimişi în judecată.

DNA. FOTO Arhiva
DNA. FOTO Arhiva

Petronela Cobuz și Ilie Boloca au fost trimiși în judecată în stare de libertate de către procurorii DNA Bacău, fiind acuzați de trafic de influenţă în formă continuată și complicitate la cumpărare de influenţă.

"În perioada ianuarie/februarie 2022 - 28 iunie 2022, în contextul organizării la nivelul DGASPC Neamţ a unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante în cadrul Complexului de servicii "Romaniţa" Roman, inculpata Cobuz Petronela, în calitatea menţionată mai sus, direct sau prin intermediar, ar fi pretins de la cinci persoane (viitori candidaţi) suma totală de 11.000 euro şi ar fi primit de la trei dintre acestea suma totală de 4.500 euro. În schimbul foloaselor respective, inculpata le-ar fi promis acestora că va interveni pe lângă membrii comisiilor de concurs şi pe lângă conducerea DGASPC Neamţ, astfel încât persoanele respective să fie declarate admise la concursurile menţionate mai sus ce vizau, printre altele, ocuparea unor posturi de administrator, pedagog social şi psiholog", se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Bacău.

Anchetatorii susţin că, într-un context asemănător, în perioada decembrie 2021 - iunie 2022, inculpata Cobuz Petronela, în aceeaşi calitate, ar fi primit suma totală de 700 euro de la două persoane (una dintre ele fiind inculpatul Boloca Ilie) pentru angajarea unor rude ale acestora pe posturile de infirmieră şi magazioner în cadrul Complexului de servicii "Romaniţa" Roman, scrie Agerpres. 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Neamţ cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri