Se deschide sezonul cursurilor de echitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care doresc să se iniţieze în tainele acestui sport se pot înscrie la Şcoala de Echitaţie din cadrul Bazei Hipice „Virgil Bărbuceanu“. Şcoala se va redeschide mâine, cu începere de la ora 10.00. Singura condiţie în acest sport este ca cei care doresc să devină cursanţi să aibă minim şapte ani.

„Este obligatoriu să aibă minim şapte ani pentru că este necesară o anumită dezvoltare şi rezistenţă fizică“, a precizat Costache Lupu, preşedintele Clubului Ecvestru din Piatra Neamţ. Şcoala de Echitaţie este deja la a cincea ediţie şi se redeschide an de an primăvăra şi se închide în luna octombrie. Mulţi dintre cursanţii înscrişi până acum provin  din judeţele vecine, Iaşi, Vaslui sau Bacău. Organizatorii spun că fetele prezintă un interes mai mare pentru echitaţie datorită sensibilităţii lor faţă de animale.


Program redus duminica


„Am urmat prima dată aceste cursuri acum doi ani şi m-am îndrăgostit de echitaţie. De atunci particip la această şcoală în fiecare an“
, a spus Gabriela Timofte, fostă cursantă şi membră în prezent în comisia de marketing a clubului.


Pentru o şedinţă de 50 de minute, copiii vor plăti 30 de lei, iar adulţii 50 de lei. Lecţiile de echitaţie se ţin în fiecare vineri de la 14.30 şi la ora 19.00, iar sâmbăta şi duminica între orele 8.30 şi 13.00.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite