Salvarea este în „moarte clinică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ îi avertizează pe potenţialii pacienţi că, odată cu reducerea de personal, nu vor mai putea prelua decât cazurile extrem de grave.

Dispoziţia prin care angajaţii sistemului bugetar sunt obligaţi să intre opt zile în concediu fără plată îi nemulţumeşte pe ambulanţierii nemţeni. Angajaţii de la Salvare au solicitat aprobarea unei excepţii de la regulă şi găsirea de comun acord a unei variante pentru a rămâne la serviciu neîntrerupt.

Situaţie greu de gestionat

Ministerul Sănătăţii nu a dat până acum un răspuns pozitiv sindicaliştilor. Managerul Serviciului de Ambulanţă Neamţ declară că situaţia cu care se confruntă este fără precedent. Deficitul de personal se accentuează pe zi ce trece pentru că posturile care se eliberează sunt blocate prin ordonanţă de urgenţă.

„Oamenii vor să vină la muncă“

Pe de altă parte, solicitările primite de la cetăţeni sunt tot mai numeroase. „Mă aflu într-o situaţie în care nu ştiu cum să reacţionez. Oamenii vor să vină la muncă, iar pe mine legea mă obligă să-i trimit acasă. În acelaşi timp, dacă nu răspund în timp util la apeluri, tot noi suntem răspunzători“, declară cu amărăciune doctor Letiţia Damoc, managerul Serviciului de Ambulanţă Neamţ.
În acest moment, deficitul de personal la Ambulanţă este de cel puţin 20 de procente.

„Ducem lipsă în special de medici. Nici cu echipajele operative nu stăm bine, dar lucrăm peste program şi ne dăm interesul să nu apară disfuncţionalităţi în sistem. Dacă trebuie să trimitem angajaţii acasă înseamnă încă o reducere de 35% din personalul disponibil“, adaugă Letiţia Damoc.

Piatra Neamţ

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite