Româncă ucisă în Italia când mergea să-şi ia fiica de la şcoală. „Am văzut o prietenă murind sub ochii mei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Andrieş a sfârşit tragic, la Verona FOTO L'Arena.it
Cristina Andrieş a sfârşit tragic, la Verona FOTO L'Arena.it

O româncă a fost ucisă într-un accident rutier petrecut la Verona când mergea să-şi ia fiica de la şcoală, o prietenă asistând la tragedie.

Cristina Andrieş, o femeie de 39 de ani din comuna Sagna, judeţul Neamţ, este ultima victimă din lunga serie de tragedii în care au fost implicaţi românii plecaţi să-şi găsească un rost prin străinătate. Ea a decedat la sfârşitul săptămânii trecute, într-un accident petrecut în oraşul italian Verona. 

Pe data de 22 aprilie, în jurul orei 15.30, mergea să-şi ia acasă fiica de 10 ani de la şcoală, dar exact când traversa regulamentar o stradă, via dell'Esperanto, pe trecerea

de pietoni semnalizată corespunzător, a fost spulberată de şoferul de 38 de ani al unui autoturism, care nu a observat-o la timp pentru a evita impactul. 

La scurt timp după accident un echipaj de prim-ajutor a sosit la faţa locului, româncei i-a fost acordată asistenţă medicală timp de 45 de minute, a fost stablizată şi transportată la Spitalul Borgo Trento. Din păcate, starea victimei era foarte gravă, decesul cinsemnându-se la puţin timp după ce a ajuns la unitatea sanitară.

Iniţial, presa italiană a anunţat că fetiţa se afla cu mama ei de mână, în momentul accidentului. Ulterior, s-a stabilit că românca era în drum spre şcoală când s-a produs tragedia. „Românca de 39 de ani traversa strada pe trecerea pentru pietoni aflată în apropierea şcolii Ariosto, de unde urma să îşi ia fiica de 10 ani de la cursuri, când o maşină Suzuki Swift, condusă de un tânăr de 38 de ani, a lovit-o în plin“, a consemnat Veronasera.it. 

„O fetiţă de 10 ani va creşte fără mama ei. Imaginaţi-vă ce tragedie“ 

Despre tragedie a relatat şi o prietenă a Cristinei Andrieş, cele spuse fiind prezentate de L'Arena.it: „Am văzut-o pe Cristina murind sub ochii mei. Nu voi putea să scot vreodată acele imagini din minte. Ce s-a întâmplat este mult prea dureros. O fetiţă de 10 ani va creşte fără mama ei. Imaginaţi-vă ce tragedie... Ea întotdeauna traversa regulamentar, pe trecerea de pietoni. Întotdeauna“. 

Tot publicaţia menţionată mai sus a dezvăluit astăzi, 26 aprilie 2021, că în apropierea trecerii de pietoni unde a avut loc tragedia, comunitatea românilor din Verona, dar şi localnici, a improvizat un altar în memoria femeii decedate: „Au plâns, au aprins lumânări şi au depus flori în semn de omagiu“. 

Accidentul a determinat şi o reacţie a locuitorilor din zonă. Oamenii au susţinut că drumul respectiv este foarte periculos şi că au cerut de mai mult timp autorităţilor locale să monteze benzi speciale de încetinire, lucru care ar trebui făcut mai ales în apropierea şcolii unde învaţă fiica victimei. 

Tragedia care a lovit familia a impresionat comunitatea de români, fiind făcute apeluri la solidaritate, pentru a ajuta familia îndoliată, care nu au rămas fără ecou, în prima după tragedie fiind strânşi, deja, peste 1.000 de euro. Deocamdată nu se ştie dacă Cristina Andrieş va fi înmormântată în comuna natală, sau în oraşul italian. Iată ce a postat Cătălin Enciu, pe contul de Facebook:

„Bună tuturor! Din păcate, ieri a fost accidentată mortal pe trecerea de pietoni în Borgo Roma VR mama Cristina Andrieş din Sagna, judeţul Neamţ. Se ducea să ia fetiţa de la şcoală dar, din nefericire, nu a mai apucat! Dacă cineva are inima mare şi are posibilitatea de a susţine familia o puteţi face. M-am informat la surse sigure că ceea ce se donează ajunge sigur la fetiţă şi tatăl îndureraţi. Haideţi să facem un mic gest şi sunt sigur că vom fi răsplătiţi pe altă parte. Condoleanţe familiei!“.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Un bătrân şi-a tranşat fiul cu bomfaierul şi a aruncat bucăţile în Siret. Sentinţa aplicată

 

Soţi la „cuţite“, cumplita răzbunare a femeii. Ce interdicţie ciudată au aplicat  judecătorii

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite