Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu produs la Mănăstirea Tărcuţa. O femeie a avut nevoie de îngrijirile medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto via News.ro
Foto via News.ro

Pompierii intervin, marţi, pentru stingerea unui incendiu produs la Mănăstirea Tărcuţa, comuna Tarcău, judeţul Neamţ, iar o femeie a avut nevoie de îngrijirile medicilor. Au ars mai multe anexe, dar focul nu a ajuns la biserică.

ISU Neamţ a precizat, marţi seară, că intervenţia continuă la Mănăstirea Tărcuţa din comuna Tarcău. 

Apelul la 112 a fost făcut de un bărbat ce se afla în pelerinaj la mănăstire. 

”La sosirea primelor echipaje de intervenţie incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat, la anexele din ansamblul mănăstiresc (chilii, casa praznicală, magazii, gater etc) cu posibilitatea propagării la biserică şi la fondul forestier. O femeie de 45 de ani a suferit uşoare arsuri la nivelul feţei şi membrelor superioare. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital”, au precizat pompierii. 

Potrivit acestora, intervenţia continuă la Mănăstirea Tărcuţa, iar misiunea este dificilă. din cauza cantităţii mari de materiale combustibile (lemn, mase plastice şi bunurile din încăperi) şi inflamabile (uleiuri şi carburanţi).

Forţele de intervenţie au localizat incendiul şi se lucrează pentru lichidarea lui. De asemenea au fost evacuate o parte din bunurile din interiorul casei praznicale. 

”Cel mai important este faptul că biserica a fost salvată de la incendiu, fiind afectată doar faţada acoperită cu lambriu din PVC. Alimentarea autospecialelor a fost făcută dintr-un pârâu, la o distanţă de aproximativ 2 km, unde au fost amenajate puncte de alimentare a acestora”, au mai transmis pompierii

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite