Piatra Neamţ: Tudor l-a descoperit pe Rahan în Kenya (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de o săptămână, Tudor şi părinţii săi au vizitat una din cele mai interesante ţări de pe continentul african, într-o excursie câştigată cu „Rahan“.

Şansa micului pietrean care a câştigat la concursul organizat de ziarul „Adevărul“ o excursie în Kenya a fost apreciată de familia Vornicu drept o ocazie unică în viaţă. „Am vizitat Parcul Naţional din capitala Nairobi, o plantaţie de ceai şi Rezervaţia Masai Mara, acolo unde am luat parte la safari. Pentru că am fost cazaţi în Capitală, am avut ocazia de a cunoaşte îndeaproape şi modul de viaţă al populaţiei“, spune Cristi Vornicu, tatăl lui Tudor.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: Tudor pleacă pe urmele lui Rahan, în Africa

Pentru copilul de 9 ani, cele şapte zile ale excursiei au însemnat o experienţă de neuitat în savana africană. „Dintre toate animalele, cel mai mult mi-a plăcut ghepardul care mergea în faţa maşinii noastre de parcă ne conducea prin parc. Am văzut de aproape şi lei, elefanţii sau girafele“, se mândreşte Tudor.

Pe lângă bronzul căpătat de la soarele african, băiatul a mai rămas cu o amintire de neuitat: la graniţa cu Tanzania şi-a pierdut o măseluţă.

În vizită la maasai

În incursiunea pe care au făcut-o în rezervaţia Masai Mara, familia Vornicu a dorit să cunoască şi stilul de viaţă al băştinaşilor din tribul maasai. „E o populaţie cu obiceiuri arhaice, care îşi duce viaţa după reguli proprii, dar foarte deschisă turiştilor. Ne-au arătat cum fac focul cu ajutorul a două bucăţi de lemn, ne-au prezentat dansurile lor tradiţionale şi ne-au prezentat colibele din lut în care locuiesc“, spune Minodora, mama lui Tudor.

În grupul românilor, Tudor a fost unul din cei mai activi copii şi nu s-a sfiit să le arate ghizilor că ştie să cânte alături de ei melodia Jambo Bwana pe care o învăţase înainte de a pleca în aventura din Africa.

image

În savană, Tudor a fost fermecat de bălăceala hipopotamilor

image

Tudor a exersat cu armele maasailor

image

Tudor a ajuns la graniţa Kenyei cu Tanzania

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite