Neamţ: Norbert Schumann este campionul naţional la călărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norbert Schumann, călare pe Faberge, a impresionat publicul
Norbert Schumann, călare pe Faberge, a impresionat publicul

Romsilva Târgu Neamţ s-a clasat pe locul I la echipe şi a obţinut Trofeul „Virgil Bărbuceanu“.  Norbert Schumann, cu armăsarul Faberge de la Steaua Bucureşti, a câştigat titlul de campion naţional la sărituri peste obstacole pentru anul 2010, la categoria seniori, nivelul A. Finala s-a desfăşurat la sfârşitul acestei săptămâni la Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ de la Piatra Neamţ.

Călăreţul venise de la Campionatul Mondial pentru cai tineri, desfăşurat săptămâna trecută în Belgia. De altfel, Norbert Schumann a obţinut rezultate remarcabile în ultimii zece ani la concursurile internaţionale de trei şi patru stele, după cum au precizat organizatorii.
Pe locul doi la această categorie s-a situat Radu Ilioi şi calul Cirak, de la CSM Sibiu, iar pe locul trei s-a clasat Aurel Cojocariu şi calul Contradiction, de la Steaua.


Trofeul echipelor, în Neamţ


În cadrul Finalei Campionatului Naţional au mai fost desemnaţi încă şapte campioni, la diferite alte categorii. La amatori, titlul a revenit lui Gheorghe Răzvan şi calului Cristian, de la clubul Picadilly Bucureşti. La copii, campioană este Ioana Ganea, cu Time to Beat, de la Steaua. La cai debutanţi, pe primul loc s-a clasat Florin Lateş, cu Roxane, de la Top Horse Iaşi.


Competiţia pe echipe a dus la clasarea pe primul loc a echipei formate din fraţii Leonte de la Clubul Romsilva Târgu Neamţ, căreia i-a revenit şi Trofeul „Virgil Bărbuceanu“. „Nivelul tehnic a fost ridicat, iar pregătirea cuplurilor de călăreţi şi cai a fost mai mare decât la alte competiţii naţionale desfăşurate aici“, a precizat Costache Lupu, preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru Piatra Neamţ, gazda finalei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite