Neamţ: Misiune de salvare a doi fraţi căzuţi în râul Bistriţa. O fetiţă de 8 ani şi un băiat de 7 ani s-au jucat pe gheaţă, iar aceasta s-a rupt sub greutatea lor

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Pompierii din Neamţ intervin, sâmbătă, pentru salvarea doi fraţi căzuţi în râul Bistriţa. O fetiţă de 8 ani a fost scoasă din apă de localnici înainte de ajungerea echipajelor, iar un băiat de 7 ani a fost scos de către pompieri. Ambii copii sunt în stop cardio-respirator. Cei doi s-au jucat pe gheaţă, iar aceasta s-a rupt sub greutatea lor.

„Astăzi, în jurul orei 14:40, poliţiştii din cadrul  Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au fost sesizaţi cu privire la faptul că doi copii au căzut în râul Bistriţa, în localitatea Borca. Din primele cercetări a reieşit că cei doi minori, de 7, respectiv 8 ani, s-ar fi jucat pe luciul de gheaţă, care s-a rupt aceştia căzând în râul Bistriţa”, a transmis IPJ Neamţ.

Sursa citată a precizat că cei doi copii sunt fraţi.

În prezent se aplică manevre de resuscitare pentru salvarea copiilor.

„Prin apel la 112, pompierii au fost înştiinţaţi despre faptul că doi copii au căzut în râul Bistriţa, în comuna Borca. La locul solicitării au fost alocate forţe şi mijloace de la Garda 2 de Intervenţie Poiana Teiului, SAJ Ceahlău şi SVSU Borca şi Farcaşa”, a transmis, sâmbătă, ISU Neamţ. 

Sursa citată a precizat că o fetiţă în vârstă de aproximativ 8 ani a fost scoasă din apele râului Bistriţa de către cetăţeni, în stare de inconştienţă, până la sosirea forţelor de intervenţie. 

„Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD şi i se aplică manevre de resuscitare”, a transmis ISU. 

Băiatul, în vârstă de 7 ani, a fost scos de echipele de intervenţie. Şi acestuia i se aplică manevre de resuscitare.

Mai multe - Piatra Neamţ

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite