Neamţ: Dosarul E.ON sperie judecătorii nemţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul în care sunt implicate Primăria Piatra Neamţ şi firma E.ON a fost repus pe rol în loc să fie dată o sentinţă anunţată. Motivul invocat a fost că mai trebuie depuse acte, chiar dacă procesul durează de doi ani şi se apropiase de final.

În dosar, fosta şefă de la Direcţia Taxe şi Impozite, Rodica Zelincă, a fost acuzată că a executat silit în mod abuziv aproximativ 136 de milioane de lei de la E.ON. Sentinţa în acest caz a fost amânată de trei ori, ieri fiind ziua când părţile implicate ar fi trebuit să afle ce decizie s-a luat. Numai că soluţia a fost de fapt reîntoarcerea dosarului pentru judecată. „Dosarul a fost repus pe rol“, a precizat grefierul şef  Doiniţa Luţan.

Alături de Rodica Zelincă, suspendată din funcţie după ce a fost trimisă în judecată, sunt inculpaţi Mirela Cătălina Bordea, Cristian Sabin, Vespasian Puiu Fecic, Ion Borcea şi Elena Avram, subalterni.

Titluri executorii anulate, dar puse în practică

Cei şase angajaţi ai Direcţiei de Impozite şi Taxe au fost cercetaţi de procurorii DNA în urma plângerii depuse de E.ON pe 1 august 2007. Furnizorul de electricitate şi gaze naturale i-a acuzat pe aceştia că au instituit şi executat în mod abuziv o taxă pentru terenul pe care se află reţelele de utilităţi publice. Rechizitoriul procurorilor DNA a stat la baza deschiderii dosarului pe rolul Judecătoriei Piatra Neamţ, la data de 16 martie 2009.

Avocatul care reprezintă Direcţia de Taxe şi Impozite, Monica Anton, crede că nu e nimic în neregulă cu repunerea pe rol a dosarului. „Magistratul nu s-a pronunţat, astfel încât poate să judece în continuare fondul acestei cauze. Dumnealui a considerat necesar să efectueze administrarea de noi probe la dosar, prin reaudierea unui inculpat, şi anume a lui Vespasian Fecic“, a declarat avocata Monica Anton.

Ea a mai spus că singura vinovată din dosar este Rodica Zelincă. „Direcţia de Taxe şi Impozite Piatra Neamţ a emis titluri executorii în valoare de circa 136 de milioane de lei noi drept taxă de lipsă folosinţă a terenului pe care se află reţele şi instalaţii de furnizare a gazelor naturale şi curentului electric. Deşi aceste titluri executorii au fost anulate de instanţele de contencios prin hotărâri definitive şi irevocabile care au fost comunicate doamnei Zelincă, aceasta le-a ignorat şi le-a pus în executare“, a precizat Monica Anton.

Am încercat să luăm un punct de vedere de la Rodica Zelincă, dar nu a răspuns la telefon.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite