Încă trei luni de chin cu lucrările Apa Serv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorii au lăsat în urmă gropi şi străzi proaste, care trebuie reparate. Societăţile care s-au ocupat de schimbarea conductelor de apă au la dispoziţie 90 de zile pentru a face „curat“ în urma lor.

Asta înseamnă că pietrenii care s-au săturat să vadă gropi şi muncitori pe aproape toate străzile mari din oraş trebuie să se mai înarmeze cu răbdare.

Lucrările ar fi trebuit să fie gata încă de pe 6 mai, dar comisia care le-a analizat a descoperit numeroase deficienţe care trebuie remediate în următoarele trei luni.

„Mai există modificări“

„Per ansamblu, sistemul implementat funcţionează la parametri optimi, dar mai există câteva modificări ce trebuie făcute pentru a reface zonele în care s-a lucrat: reamenajarea spaţiului verde, montarea de capace care să acopere gurile de canal, reglajele la staţiile de pompare a apei şi refacerea stratului rutier“, a declarat Bianca Ivaşca, purtător de cuvânt Apa Serv. Tot reprezentanţii Apa Serv susţin că noile lucrări, de „fineţe“, nu vor umfla listele la întreţinere ale pietrenilor. Dar şoferii sunt disperaţi că urmează încă 90 de zile de trafic greu.

„Este bine că au schimbat conductele, pentru că sigur erau vechi, dar parcă ne ţin prea mult pentru asfaltare. Nu pot să cred că durează trei luni de zile să toarne un strat de ciment. Între timp, noi ne rupem maşinile în gropi şi în denivelările care au apărut“, a spus revoltat Constantin Obei, agent de vânzări.

Garanţie de 300.000 euro

Dacă societăţile care s-au ocupat de canalizare nu vor respecta noul termen, vor fi sancţionate financiar.

„În cazul în care cele două societăţi pe care le-am contractat să se ocupe de montarea reţelei de apă şi canalizare nu îşi vor finaliza lucrările conform proiectului iniţial în aceste 90 de zile de graţie, Apa Serv va apela la rezerva de 300.000 de euro pe care antreprenorii au acordat-o drept garanţie. Niciun pietrean nu va plăti nimic în plus la întreţinere“, a declarat Bianca Ivaşca, purtător de cuvânt Apa Serv.

Petru Botez, instructor auto: Am văzut că au acoperit pe unde au spart şi acum au început să sape din nou.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite