Glume proaste la 112: pompierii nemțeni au fost chemați la incendii fictive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o singură zi, gărzile de intervenție din Târgu Neamț și Piatra Neamț au fost alarmate de două ori în urma unor apeluri care s-au dovedit a fi alarme false. În unul din cazuri, cel care a sunat a dat și detalii despre locul unde s-ar fi produs incendiul.  

Pompierii de la Târgu Neamț au fost alertați luni la prânz şi s-au deplasat în comuna Petricani în urma unui apel primit prin 112. Cel care sunase a anunțat că în localitate avea loc un incendiu.

Citește și: Activitatea de la Tribunalul și Judecătoria Piatra Neamț perturbată de anunțul unei alarme cu bombă

„Pentru a se face credibil, apelantul a specificat că incendiul s-a produs la locuinţa Silviei V. din cauza unei sobe şi se manifestă în interiorul locuinţei", a spus căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Doar 12 minute le-au trebuit pompierilor militari să ajungă la locul indicat, însă aceștia au constatat că nu ardea nimic.

Citește și: Alarmă cu bombă într-un complex comercial din centrul orașului Piatra Neamț

O situație asemnănătoare a avut loc în aceeași zi, câteva ore mai târziu, dar în altă zonă a județului. La ora 23.01, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat, iar echipajul de intervenție s-a deplasat în comuna Dumbrava Roşie.

Ajunşi la locul indicat în doar 9 minute de la primirea apelului pompierii militari au constatat că nu s-a produs nici un incendiu.

Potrvit legii, alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1000 lei.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro să afli cele mai importante ştiri din judeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite