Film unic! Mormăitul sinistru al unui urs, pentru a intimida rivalul la hrană. Te ia cu fiori VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un exemplar masiv se hrăneşte în tihnă, după ce a alungat un rival FOTO Romsilva
Un exemplar masiv se hrăneşte în tihnă, după ce a alungat un rival FOTO Romsilva

Imagini cu un urs masiv, care-şi intimidează un rival la locul de hrănire, au fost surprinse de camerele Romsilva, mormăitul fiind înfiorător

În zona administrată de Ocolul Silvic Bicaz, structură a Direcţiei Silvice Neamţ, camerele de supraveghere montate de silvicultori într-un loc unde este pusă hrană pentru sălbăticiuni au surprins imagini inedite. Într-un filmuleţ făcut public de Romsiva, se poate vedea cum stau „lucrurile“, prin păduri, cel mai puternic făcând „legea“. 

Pentru a supravieţui, animalele vin des în locurile unde „ştiu“ că se pot ospăta fără prea mult efort, găsind fân, cereale, sare, fructe, rădăcinoase, granule şi altele. În film apar doi urşi şi două turme de porci sălbatici, interesant fiind faptul că şi brunii carpatini se „ceartă“ între ei pentru a mânca, iar unul dintre ei se confruntă cu mistreţii. 

În peliculă se aude şi cum mormăie cel mai mare carnivor din codrii României. Pare a fi un mormăit preventiv, al unui exemplar mare, care îşi anunţă astfel prezenţa în locul unde se afla deja un alt urs, dar de dimensiuni mai mici. 

„De regulă, urşii sunt animale „tăcute“. Nu fac zgomot nici când atacă, auzindu-se doar sunetul specific al alegării unui corp greoi, de câteva sute de kilograme. Cred că mormăitul din filmul Romsilva e unul prin care transmite un «mesaj»: «Sunt aici! Pleacă!», Altfel spus, unul de intimidare a adversarului“, explică un vânător din Piatra Neamţ, comportamentul ursului cu pricina. 

În primele secvenţe ale peliculei este surprins un urs cu o pată albă lângă gât, care mănâncă liniştit din cele puse de silvicultori, apoi se sperie de un mormăit prelung şi o ia la fugă. Nu prea departe, se întoarce, dar iar aude mormăitul prelung şi văzând că din pădure şi-a făcut apariţia un exemplar mult mai mare ca el, se îndepărtează, oprindu-se circumsoect la o distanţă de siguranţă. Cum cel mai puternic are întâietate, aşteaptă o perioadă, iar după plecarea acestuia se întoarce la masă. 

Este iar luat prin surprindere de zgomotele venite din codru. De această dată coboară o mare turmă de mistreţi, urmată în scurt timp de alta, în total, adulţi şi godaci, circa 40 de exemplare. N-a fost o

problemă să îi îndepărteze, dar la un moment dat (minutul 3.38 din film), părea că porcii s-au coalizat pentru a-l alunga. În finalul peliculei se poate observa cum mistreţii se grănesc cu ce a mai rămas după urşi. 

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva a menţionat că gestionează 251 de fonduri cinegetice şi anual asigură faunei, în total, peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fân, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, circa190 de tone rădăcinoase şi suculente, aproape 170 de tone de fructe, vreo 40 de tone de hrană granulată şi peste 300 de tone de sare.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Deputatul USR Iulian Bulai, despre controversa noilor cărţi de identitate: Moldovenii sunt discriminaţi

Piramida holografică, straniul fenomen din Ceahlău. Ce surpriză au avut turiştii astăzi, în zori, pe Vârful Toaca FOTO

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite