Efectul Colectiv în Neamţ: Teatrul Tineretului, Sala Polivalentă şi două case de cultură şi-au suspendat activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma controalelor ISU, conducerile instituţiilor care oferă spaţiu pentru spectacole de cultură sau întreceri sportive au luat decizia să-şi suspende activitatea până la remedierea problemelor legate de siguranţa în caz de incendiu.

Conducerea Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ a anunţat vineri, 13 noiembrie, că a decis să suspende activitatea în urma unui control ISU care a confirmat problemele sesizate după încheierea proiectului de modernizare a clădirii.  

„În aceste condiţii, eforturile depuse de Teatrul Tineretului în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendii se dovedesc insuficiente. De aceea am decis suspendarea activităţii instituţiei pe termen nedeterminat...“, se arată într-un comunicat al instituţiei. 

Spectacolele de la T.T. au fost contramandate şi vor fi reprogramate, iar publicul care doreşte să recupereze contravaloarea biletelor se poate adresa  Agenţiei Teatrale. Sâmbătă, 14 noiembrie, şi duminică, 15 noiembrie, de la ora 19.00, erau programate reprezentaţiile spectacolului "Revanşa", de  Michele Santeramo, în regia lui Vlad Cristache.

„Ne cerem scuze faţă de publicul spectator şi faţă de cei care au contracte şi proiecte în derulare cu noi şi sperăm ca, măcar în ceasul al doisprezecelea, cei care sunt direct răspunzători de execuţia lucrărilor să găsească soluţii urgente pentru remedierea problemelor“, mai precizează conducerea instituţiei.

La mijlocul săptămânii, şi Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, cu o capacitate de 4000 de locuri pe scaune şi-a suspendat activitatea deoarece nu are aviz de funcţionare de la ISU. În acest fel, cuplajul voleibalistic programat pentru sâmbătă, 14 noiembrie, se va muta în sala mică a complexului de pe Calea Romanului. De la ora 14.00, Unic-LPS va întâlni Penicilina Iaşi, într-un meci din Divizia A1 de volei feminin, meci urmat de partida băieţilor VCM LPS Piatra Neamţ - CSM Bucureşti.

În urma controalelor ISU Neamţ au fost închise şi cele două case de cultură din municipiile Piatra Neamţ şi Roman. 

„La Roman, urmare a unui control, am constatat anumite nereguli. La recomandările noastre, conducerea a decis suspendarea, începând cu 12 noiembrie, a tuturor spectacolelor. În general s-au găsit nereguli privitoare la căile de evacuare şi stingere a incendiilor“, a declarat locotenent colonel Mihai Mitrea, adjunct al inspectorului şef al ISU Neamţ. 

Şi spaţiul tip igluu de pe Muntele Cozla, unde se organizau diferite spectacole şi petreceri pentru tineri, a fost închis până la remedierea problemelor legate de siguranţa la incendiu.   

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri