DIICOT a preluat ancheta în scandalul „sex oral în toaleta liceului”. Care este motivul acestei decizii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceul Economic Administrativ din Piatra Neamţ FOTO Facebook
Liceul Economic Administrativ din Piatra Neamţ FOTO Facebook

Anchetatorii au reuşit să-i identifice pe elevii implicaţi în cazul şocant de la Piatra Neamţ. Cei trei protagonişti au filmat o partidă de sex oral petrecută în toaleta unui liceu, imagini fiind publicate pe internet.

Ancheta declanşată într-un caz petrecut la un liceu din Piatra Neamţ a dus la identificarea „protagoniştilor“. Date oficiale despre cercetări sunt extrem de puţine, fiind precizat doar faptul că a fost deschis un dosar penal, după ce în spaţiul virtual a apărut un filmuleţ cu doi elevi în timpul unui act sexual oral. 

Se bănuieşte că „scena“ a avut loc anul trecut, în una dintre toaletele Liceului Economic Administrativ „Alexandru Ioan Cuza“. Ea a fost filmată, iar de ceva vreme filmul a fost publicat pe internet. Implicaţi ar fi trei elevi de la şcoala profesională care funcţionează în cadrul unităţii de învăţământ. 

Doi dintre ei, băiat şi fată, au fost imortalizaţi în timpul actului sexual de alt coleg, ancheta urmând să stabilească dacă ei au fost de acord cu acest lucru, sau dacă nu şi-au dat seama că sunt filmaţi. Se mai vehiculează că eleva ar fi fost şantajată, pentru a se obţine favoruri sexuale, cu publicarea imaginilor compromiţătoare. 

A fost declanşată o anchetă, infracţiunile vizate fiind viol, dacă fapta a fost realizată prin constrângere, perversiuni sexuale sau act sexual cu un minor. În cazul celui care a difuzat filmuleţul pe reţelele de socializare acuzaţia ar fi de pornografie prin mijloace informatice. Pentru că această faptă se prefigurează, cercetările au fost preluate de procurorii de la DIICOT Neamţ.  

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini privind savârşirea unei posibile fapte de natură sexuală, într-o unitate de învăţământ din Piatra Neamţ, pe 19 ianuarie, poliţiştii din cadrul Biroului de Siguranţă Şcolară s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situaţiei de fapt, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun“, se arată într-un comunicat al IJP Neamţ. 

Profesor Doina Ghiorghiu, directorul Liceului Economic Administrativ din Piatra Neamţ, a confirmat că nedoritul caz, unul de o gravitate extremă, s-a petrecut în unitatea de învăţământ şi că este o „palmă“ dată prestigiului instituţiei. În ceea ce îi priveşte pe cei trei elevi, dincolo de eventuale consecinţe penale, ei pot fi exmatriculaţi.  

Vă mai recomandăm să citiţi:

Imprudenţă maximă în condiţii meteo extreme. Agoniseala de-o viaţă, pierdută

Gheorghe Ştefan, victorii în două dintre „meciurile“ cu DNA. Dosarele în care „Pinalti“ a fost achitat

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite