Critici surprinzătoare pentru centrul de vaccinare de la Târgul de Crăciun din Piatra Neamţ. Ce i se reproşează

0
0
Centrul de imunizare este amplasat lângă Turnul lui Ştefan FOTO Primăria Piatra Neamţ
Centrul de imunizare este amplasat lângă Turnul lui Ştefan FOTO Primăria Piatra Neamţ

O iniţiativă a primăriei, de a înfiinţa pe platoul de la Curtea Domnească un centru de vaccinare numit „Căsuţa lui Moş Crăciun“, deşi pare foarte bună,  a stârnit critici vehemente.

De ani buni, la Piatra Neamţ, autorităţile judeţene şi locale

organizează pe platoul de la Curtea Domnească, acolo unde se află şi Turnul lui Ştefan cel Mare, o manifestare dedicată

Sărbătorilor de iarnă, intitulată Târgul de Crăciun, fel de fel de comercianţi etalându-şi produse de sezon în câteva zeci de căsuţe din lemn. 

Manifestarea are loc şi în 2021, dar o iniţiativă a Primăriei Piatra Neamţ, de a înfiinţa un centru de vaccinare, unul

intitulat „Căsuţa lui Moş Crăciun”, a stârnit intense polemici.

Deschiderea lui a fost anunţată şi pe pagina de Facebook a

administraţiei locale, titlul comunicatului, care pare neinspirat. fiind „Împreună readucem Magia Sărbătorilor - Centru de vaccinare la Târgul de Crăciun“. 

„Dragi pietreni, vă aşteptăm să petrecem sărbătorile de iarnă împreună. Dar trebuie să ne asigurăm că respectăm şi regulile. De aceea fac un apel şi în acelaşi timp o

provocare: aveţi grijă de voi, aveţi grijă de ceilalţi! Vă invit să vă vaccinaţi şi să petrecem Crăciunul împreună“, a declarat primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea. 

În comunicatul administraţiei se precizează că, „pentru a fi mai aproape de tine, am deschis încă un centru de vaccinare“, el fiind amenajat într-una din căsuţele pregătite pentru Târgul de Crăciun la Curtea Domnească. Va funcţiona până pe 13 decembrie, în intervalul 14.00-18.00. Imunizarea se face fără programare, doar pe baza cărţii de identitate sau a certificatului de naştere, în cazul minorilor. 

Cum comentează pietrenii iniţiativa 

Odată ce iniţiativa a fost făcută publică au apărut şi reacţii, foarte multe comentarii fiind pe pagina de socializare a Primăriei Piatra Neamţ. Şi presa nemţeană a „tratat“ subiectul, scriindu-se că deschiderea unui centru de vaccinare în locul menţionat „se înscrie în seria intenţiilor bune, dar puse în practică într-un mod cel puţin neinspirat“ (Atitudinea de Neamţ.ro), sau că „Târgul de Crăciun este sub semnul seringii (TVM Neamţ.ro)“. 

Ironic, s-a comentat că ar trebui şi un brăduţ în care să atârne seringi şi doze de vaccin şi că doar un ren cu mască lipseşte. „Încep să cred că oamenii normali par nebuni şi nebunii par normali! Ar fi fost mai bine mai întâi să protejaţi neputincioşii de frig şi de foame şi mai apoi de covid! Chiar le faceaţi un Crăciun fericit!“, consideră un pietrean. 

cnv1 piatraneamt

Iniţiativa a stârnit destule critici FOTO Primăria Piatra Neamţ

Alte comentarii postate pe Facebook sună astfel: „Doar atât aveţi gratis? Mulţumim că ne doriţi binele şi depuneţi atât de mult efort pentru a ne şti în siguranţă. O întrebare: E cu mici, sau fără?“; „O căsuţă cu covrigei şi gogoşi calde gratis pentru copiii nu se poate? Cred că ar fi mult mai fericiţi!“; „Şi toţi copiii vor primi un vaccin cadou de la Moş Crăciun“. 

Alţi „comentatori“ cred că e o risipă de bani publici şi că vaccinarea ar trebui lăsată în grija sistemului sanitar: „Pe bune? Trebuia să se deschidă centru de vaccinare şi lângă Târgul de Crăciun? Chiar nu sunt deajuns câte centre sunt deschise? Sau nu aveţi ce face cu banii?“; „Ce prostie! Ruşine! Mă scutiţi ne de vrăjeli din astea! Haideţi să ne ocupăm de gospodărirea oraşului, vaccinul lăsaţi-l în grija sistemului sanitar“.

Dincolo de toate aceste critici, rămâne de văzut ce adresabilitate va fi la centrul unde sunt disponibile serurile Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson şi vor putea fi vaccinate persoane adulte şi copiii cu vârste peste 12 ani. „Dacă vrei să ştii că toţi ai tăi sunt bine şi îi poţi întâlni în siguranţă, vaccinează-te! Sărbători cu sănătate tuturor!“, se mai arată încomunicatul primăriei. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Accident cumplit de muncă în Neamţ. Unui bărbat i-au fost retezate picioarele de angrenajul unei combine

Firmă unicat din România: produce „bijuterii” tehnologice pentru domenii strategice. Investiţii de milioane de euro

Mai multe - Piatra Neamţ

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite