Câţiva hoţi înarmaţi au fost calmaţi cu 16 focuri de armă. De ce au folosit poliţiştii armamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar unul dintre cei care furau lemne a fost prins FOTO Arhivă
Doar unul dintre cei care furau lemne a fost prins FOTO Arhivă

Pentru a-i calma pe hoţii prinşi în flagrant şi care aveau un comportament ostil, poliţiştii au uzat de armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri

Viorel Cârmaciu, unul dintre membrii unor familiii cu acelaşi nume din comuna Bozieni, judeţul Neamţ, care au un comportament antisocial în comunitate, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, fiind pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, tăiere fără drept şi furt de arbori. 

Acesta a fost prins de un lucrător silvic când, alături de alte rude, sustrăgea material lemnos, brigadierul chemând în ajutor poliţiştii. La faţa locului au sosit doi agenţi de la

postul din comună, dar suspecţii au devenit violenţi, iar pentru calmarea spiritelor, până la venirea luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Neamţ, au fost trase nu mai puţin de 16 focuri de armă. 

S-a întâmplat pe data de 26 martie 2021, în jurul orei 20:30 oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ion Creangă fiind sesizaţi de către un specialist silvic despre faptul că mai

multe persoane au tăiat material lemnos din fondul forestier al localităţii Bozieni. 

Echipajul solicitat s-a deplasat la locul indicat, fiind descoperite atelaje cu care era transportat lemnul susceptibil a fi sustras. La vederea poliţiştilor, Viorel Cârmaciu, în vârstă de 52 de ani şi cei care-l însoţeau au devenit recalcitranţi, mai ales că erau înarmaţi cu pari şi topoare ăi au adresat ameninţări cu acte de violenţă ambilor agenţi de poliţie. Au fost somaţi să înceteze, dar fără folos. 

„Având în vedere comportamentul violent al acestora, unul dintre poliţişti a folosit armamentul din dotare, fiind executate 16 focuri de armă, fără a rezulta rănirea vreunei persoane“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. 

Pentru ultraj la poliţist, sancţiunea este de până la 7 ani de detenţie 

Având în vedere aceste considerente, a fost solicitat sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, reuşindu-se imobilizarea lui Viorel Cârmaciu, care a fost condus la sediu pentru audieri, în timp ce rudele au reuşit să dispară, până la venirea „mascaţilor“. În baza probatoriului administrat, bărbatul de 52 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior Judecătoria Roman dispun\nd arestarea. 

„Admite propunerea de arestare formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 819/P/2021 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 din noul Cod de procedură penală (NCPP) şi art. 225 NCPP dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului Cîrmaciu Viorel, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de ultraj (...), asupra persoanei vătămate S.I. şi şi ultraj (...), asupra persoanei vătămate M.C.“, conform instanţei. 

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj, tăiere fără drept şi furt de arbori, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, stabilirea participaţiei şi luarea măsurilor legale care se impun. 

În Codul penal, ultrajul este incriminat la Articolul 239, care prevede că insulta, calomnia ori ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, se pedepsesc cu închisoare de la 3

luni la 4 ani. Dacă faptele sunt contra unui magistrat, poliţist sau jandarm ori alt militar, maximul special al pedepsei se majorează cu 3 ani.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Sentinţă pentru bătrânul care şi-a tranşat fiul, apoi l-a aruncat în Siret

Aventurile lui Merişor, interlopul periculos căutat de oamenii legii din toată ţara pentru un noian de fărădelegi

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite