Accident cu 17 victime lângă Piatra Neamţ. Un microbuz plin cu pasageri a fost spulberat de o Dacia Duster

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajele de Ambulanţă au transportat 16 pacienţi la spital FOTO arhivă Adevărul
Echipajele de Ambulanţă au transportat 16 pacienţi la spital FOTO arhivă Adevărul

O femeie de 55 de ani a decedat, iar 16 persoane au fost rănite grav în urma unui eveniment rutier petrecut miercuri seară pe DN 15, pe raza localităţii Viişoara, din comuna Alexandru cel Bun.

Un grav accident rutier s-a petrecut miercuri seară, în jurul orei 18.30, pe DN 15, pe raza localităţii Viişoara din comuna Alexandru cel Bun, lângă Piatra Neamţ. Şoferul unei maşini Dacia Duster, în vârstă de 43 de ani, din comuna Dumbrava Roşie, s-a angajat într-o depăşire riscantă şi a intrat în coliziune cu un microbuz ce transporta călători pe direcţia Piatra Neamţ-Bicaz.

 Şoferul microbuzului a fost surprins de apariţia pe contrasens a autoturismului, a vrut să evite impactul şi a frânat brusc, dar manevra nu a dus la evitarea impactului.

În urma coliziunii, o femeie în vârstă de 55 de ani a decedat pe loc, iar alte 16 persoane au fost grav rănite. Una dintre victime este Niculina Mareşiu, fosta şefă a Serviciului de Achiziţii din cadrul Spitalului Judeţean Neamţ.

Un elicopter SMURD care a aterizat pe stadionul Ceahlăul la ora 19.00 a preluat patru răniţi şi i-a transportat la Iaşi.

Şoferul microbuzului a fost eliberat dintre fiarele contorsionate de echipajul de descarcerare. La faţa locului s-au deplasat nu mai puţin de 7 ambulanţe

Între persoanele rănite grav era şi o fetiţă de 5 ani dar şi mama acesteia de 30 de ani. La spitalul din Piatra Neamţ au ajuns 16 persoane. SMURD Iaşi a trimis o ambulanţă cu transfer multiplu, pentru a prelua mai multe persoane o dată.

Şoferul autoturismului Dacia Duster şi pasagerul de pe scaunul din partea dreaptă faţă au scăpat cu răni mai uşoare.

Traficul rutier a fost deblocat după mai bine de o oră de la producerea accidentului. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite