Zeci de kilograme de tutun confiscate de la trei orădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

28 de kilograme de tutun pentru ţigări, au fost descoperite de poliţişti, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile a trei orădeni suspectaţi că produceau şi comercializau ilegal ţigarete.

Poliţiştii bihoreni s-au sesizat din oficiu că, în cursul anului 2012, orădenii P.C.G., de 34 de ani, G.C.P., de 38 de ani, şi G.A.F., de 31 de ani, au achiziţionat tutun din Ungaria, pe care l-au utilizat ulterior la producerea de ţigarete.


Ţigaretele astfel confecţionate erau comercializate pe teritoriul României prin intermediul serviciilor de curierat, în afara unui antrepozit fiscal, respectiv fără autorizare.


În cursul lunii februarie, poliţiştii au început urmărirea penală împotriva suspecţilor sub aspectul săvârşirii unor. Astfel, în cadrul cercetărilor efectuate în cauză, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor au efectuat percheziţii la domiciliile suspecţilor şi în alte imobile din Oradea în care exista suspiciunea că sunt deţinute şi distribuite ţigaretele confecţionate artizanal de suspecţi.


"În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii bihoreni au descoperit şi ridicat 28 kg de tutun vrac de provenienţă Ungaria, hârtie pentru rulat ţigarete şi filtre. Prejudiciul total provocat astfel bugetului de stat este estimat, până în prezent, la peste 20.000 lei", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.


P.C.R. a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Bihor, iar marţi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au luat faţă de cei trei suspecţi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite