Violator în serie, lăsat în libertate, a încercat să-şi abuzeze sexual propria mamă. Poliţiştii nu reuşesc să-l găsească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un violator în serie, eliberat din puşcărie în urmă cu trei săptămâni, a lovit din nou. De această dată, Petru Hera Cristea a încercat să-şi violeze propria mamă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş au anunţat că bihoreanul Petru Hera Cristea, în vârstă de 46 de ani, a încercat, în seara de 10 octombrie, să-şi agreseze sexual mama.

„În seara zilei de 10.10.2017, în intervalul orar 20.00 – 21.00, timp de aproximativ 30 – 40 de minute, aflându-se în incinta locuinţei din localitatea Borz, jud. Bihor, inculpatul Hera Cristea-Petru a încercat prin constrângere să întreţină raporturi sexuale cu mama sa, Hera Maria. A agresat-o fizic pe aceasta, cauzându-i leziuni traumatice ce necesită un număr de 3 – 4 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş.

Bărbatul a plecat de acasă şi, până în prezent, nu a fost găsit. La solicitarea procurorilor, vineri, 20 octombrie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Beiuş a emis pe numele lui un mandat de arestare în lipsă, pentru 30 de zile, iar în baza mandatului, violatorul a fost dat în urmărire naţională.

“Inculpatul a plecat de la domiciliu, nefiind găsit până în prezent. Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş a solicitat emiterea unui mandat de arestare în lipsă faţă de inculpatul Hera Cristea Petru. Judecătoria Beiuş a emis mandat de arestare în lipsă faţă de inculpat”, au anunţat procurorii.

Condamnat până în prezent pentru trei violuri şi tot atâtea tentative, unele chiar cu tâlhărirea victimei, Petru Hera Cristea a fost eliberat condiţionat pe 21 septembrie, după ce a ispăşit două treimi din pedeapsa de 3 ani şi 520 de zile de închisoare, primită după ce, în 2014, a încercat să violeze o orădeancă.

Judecătoria Satu Mare a admis propunerea Comisiei de Specialitate a Penienciarului sătmărean, unde violatorul era închis.

În septembrie 2010, Hera a încercat să violeze o orădeancă de 22 de ani pe podul CFR dintre cartierul Dragoş Vodă şi strada Făcliei. A prins-o de gât, a trântit-o la pâmânt şi s-a urcat pe ea, încercând s-o dezbrace. Spre norocul tinerei, întâmplarea a fost surprinsă de doi adolescenţi care au salvat-o şi l-au şi prins pe obsedat, predându-l Poliţiei.

Bărbatul era la al doilea atac în câteva luni. În ianuarie, încercase să siluiască o femeie în vârstă din Rieni, mamă a unui poliţist orădean. Victima s-a apărat, l-a zgâriat şi lovit, aşa că maniacul a renunţat la ideea violului, încercând s-o oblige la sex oral. N-a reuşit nici asta: femeia l-a muşcat şi apoi a fugit.

Pe 17 mai 2014, în duminica Paştelui, la ora 5 dimineaţa, Hera a urmărit o tânără orădeancă de 24 ani pe Podul Intelectualilor şi, profitând că în zonă nu era nimeni, a încercat s-o violeze. Femeia a reuşit să scape doar pentru că în zonă a apărut un trecător, iar agresorul a fugit, fiind prins după două ore cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din centrul oraşului.

La 46 de ani, Petru Cristea Hera a stat mai mult după gratii decât în libertate. Prima oară a fost condamnat în 1992, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru furt calificat, apoi a primit 6 ani de închisoare în 1994 pentru tâlhărie, distrugere, violare de domiciliu şi viol, iar în 1996 alţi 6 ani pentru furt calificat. În 1998, bărbatul a mai fost condamnat la 9 ani pentru tâlhărie şi viol, în 2000 la 3 ani şi 6 luni pentru furt calificat, iar în 2004 a primit 10 ani pentru tâlhărie şi viol, iar în alt dosar 3 ani şi 6 luni, pentru furt. În 2010, Hera a încasat 5 ani de închisoare pentru tentativa de viol din Dragoş Vodă, iar în 2014, 3 ani şi 520 de zile de închisoare pentru cea comisă lângă localul Bridge din Oradea. Bărbatul n-a executat până la capăt nici una dintre pedepse. Unele i-au fost contopite, pentru a executa una singură, iar în patru cazuri a fost eliberat condiţionat, pentru bună purtare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite