VIDEO Primul eveniment de Greenskate din România, organizat la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunitatea slalom.ro organizează evenimentul Greenskate, pentru prima dată în România. Evenimentul încurajează și celebrează impactul minim pe care îl are longboardingul asupra mediului.

Greenskate, organizat la inițiativa unui canadian în țări din întreaga lume, promovează acest sport ca fiind și un mijloc de deplasare și de recreere, ecologic și eficient. Primul eveniment de acest gen, din România, va avea loc la Oradea, la 15 mai. La ora 14.00, skateri, longboarderi și rolleri și-au dau întâlnire în fața statuii Mihai Viteazul din centrul orașului. La ora 14.30, participanții vor porni într-o plimbare pe aleea de pe malul Crișului Repede, spre podul Decebal și înapoi. La ora 15.30, aceștia vor porni spre Ciuperca, la o sesiune de slide și un picnic. "E foarte important ca toți participanții să poarte un obiect vestimentar verde sau orice fel de obiect verde, pentru a promova ecologia și dragostea pentru natură si skate. Vă rog să purtați, de asemenea, casca și dacă aveți și alte protecții. Enjoy the ride!", a transmis Harris Wallmen, fondatorul comunității slalom.ro.

Orădeanul a pus bazele acestei comunități de mai bine de un an, cu scopul de a promova slalomul. În acest sens, Harris Wallmen a stabilit anul trecut primul record național la slalom special. El a reuşit să parcurgă 50 de pontoane în 12,34 secunde. „Înseamnă acelaşi timp ca fostul record mondial valabil până de curând", a declarat atunci Harris Wallmen. Potrivit sportivului, în România nu a mai existat o astfel de tentativă, unul dintre motive fiind că la ora actuală sunt foarte puţini practicanţi. „În anii '80 a existat un grup mai mare de practicanţi la Sibiu. Eu făceam parte din el. După 1990, însă, nu s-a mai practicat la noi", a spus orădeanul.

„Am dorit să încercăm stabilirea acestui record nu neapărat ca o mare victorie, ci ca să provocăm şi alţi slalomişti români să încerce aşa ceva. Vrem să atragem atenţia asupra acestui sport, să-l reintroducem în România", a subliniat Harris. Pentru promovarea slalomului, comunitatea de skateri a realizat şi un site cu informaţii despre acest sport, cele mai bune locuri pentru practicarea lui, echipamente, filmuleţe şi poze.

Vezi video de la evenimentul Greenskate organizat la Hamburg

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite