Veste bună pentru şoferi: CNAIR renunţă la insulele de calmare. „Sunt construite prost“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Insulele de calmare
Insulele de calmare

Construite în mijlocul drumurilor naţionale pentru aşa-zisa „calmare a traficului“, insulele de calmare au luat nenumărate vieţi. De-a lungul vremii s-au înregistrat numeroase plângeri, însă,  nu s-a luat nicio măsură. Într-un final, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis să renunţe la construirea lor.

Construirea insulelor de calmare de pe şosele a fost stopată, a declarat Ştefan Ioniţă, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

“E clar că sunt construite prost. Într-adevăr, se pare că proiectul produce disconfort participanţilor la trafic, neobişnuiţi cu aceste măsuri care veneau tocmai să atenueze şi să nu creeze probleme. Acum sunt semnalate aceste lucruri (accidente şi chiar decese din cauza lor n.red.). De aceea conducerea CNAIR a luat decizia să stopeze proiectul, am comandat un audit de siguranţă rutieră care ne-a fost pus la dispoziţie. Pentru contractele care încă nu au început acestea vor fi sistate, pentru cele în derulare vor fi emise dispoziţii de şantier astfel încât să se corecteze aceste insule”, a declarat directorul CNAIR.

Acesta a precizat că proiectul a început la recomandarea Băncii Mondiale şi a fost implementat pe suport tehnic aferent acestei investiţii, fiind avizat de Poliţia Rutieră. Însă numeroasele probleme create în trafic au determinat conducerea CNAIR să comande un audit de siguranţă rutieră care într-adevăr, susţine că trebuie făcute anumite modificări.

“Vom da nişte dispoziţii de şantier care vor veni să corecteze toate aceste insule şi se vor atenua astfel încât să fie adaptate. Iar la ieşirea din localităţi acea şicană ar trebui să fie numai pe sensul de intrare, nu pe sensul de ieşire, să fie un semicerc. Necesitatea lor este dovedită ca fiind bună, sunt implementate şi afară şi sunt menite să protejeze pietonii de anumiţi şoferi care uită că trebuie să adapteze viteza de circulaţie în localităţi”, a precizat Ştefan Ioniţă.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite