Turnul Primăriei e gata, dar va fi deschis turiștilor abia în primăvara anului viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de renovare a turnului au fost gata
Lucrările de renovare a turnului au fost gata

Lucrările de amenajare a turnului Primăriei au fost, în sfârșit, finalizate, după 35 de zile de amânare. Turiștii care vor dori să se bucure de panorama orașului vor avea de urcat 250 de trepte, până în vârf, însă abia din primăvara anului viitor.

Ieri a fost repus catargul din turnul Primăriei, pe care a fost arborat drapelul naţional, iar din 10 ianuarie va fi repus în funcţiune şi ceasul din turn, care a fost şi el supus reparaţiilor. Totodată, va fi înnoită şi instalaţia de sonorizare din turn, reluându-se difuzarea Marşului lui Iancu.

Lucrări amânate

„Împreună cu bisericile, Sinagoga, proprietarii cluburilor din pasajul Vulturl Negru și Teatrul de Stat, se va realiza un circuit turistic ce va include și Turnul primăriei, astfel încât turiștii să poată zăbovi măcar două ore în centru", a spus Carmen Cherteș, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.  Lucrările de amenajare a turnului,, trebuiau finalizate luna trecută, dar termenul a fost amânat cu 35 de zile.

Pentru turiști

Municipalitatea urmează să facă recepţia lucrărilor de renovare a turnului în următoarele două săptămâni, urmând ca acesta să fie inclus în circuitul turistic al oraşului cu începere din primăvara anului 2011. Proiectul turnului a fost realizat de arhitectul Ernest Pafka, iar lucrările de amenajare sunt făcute de firma Chintoflor. Valoarea lucrărilor este de peste 170.000 de lei și va fi suplimentată.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite