Recomandarea bucătarului, de Paște: Rasol de miel cu legume și cartofi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădencele care nu s-au decis cum să gătească mielul de Paște, pot opta pentru o rețetă ușoară și simplu de făcut. Rasolul de miel cu legume și cartofi este recomandat de Cristian Heredea, chef la Restaurant Crema.

Bucătarul orădean vă garantează că musafirii vor fi impresionați de rasolul de miel, gătit în stil italian. "Este simplu, rapid de făcut și are o savoare excepțională de la țelină și morcov, care dau mâncării un gust puțin dulceag", a explicat bucătarul.

"Se ia o bucată de rasol de miel (sau pulpă de miel) și se fasonează, se îndepărtează pielițele nedorite și se crestează pentru a nu se strânge în timpul preparării. Se condimentează cu sare și piper, se dă prin făină și se pune la prăjit în puțin ulei de măsline. Se prăjește pe ambele părți, în jur de 15 minute după care se adaugă 100-150 ml de vin alb sec și se lasă până se evaporă alcoolul. Se curăță doi morcovi de mărime potrivită și jumătate de țelină, se spală și se taie cubulețe sau julienne. Se adaugă în tigaia în care s-a prăjit mielul și se lasă puțin să se rumenească. Pe urmă se adaugă două polonice de apă sau supă de carne, două bețișoare de rosmarin și doi căței de usturoi. Se lasă la înnăbușit acoperit cu capac, întorcându-se din când în când carnea să se patrundă bine pe ambele părți. Mielul poate fi considerat făcut când începe carnea să se desprindă de pe os. Se scoate carnea pe un platou. Se iau doi cartofi fierți în prealabili în coajă, se curăță și se taie cuburi. Se trag la tigaie împreună cu legumele în sosul în care s-a pregătit mielul, condimentând cu sare și piper dacă este cazul. Se pun toate ingredientele pe farfurie, se presară deasupra pătrunjel verde tocat, puțin ulei de măsline și se servește cald, Poftă bună!".


image
Oradea

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite