Proaspăt deputat AUR, Mihai Lasca este condamnat deja pentru loviri şi judecat pentru trafic de migranţi

0
0
Mihai Lasca - deputat AUR de Bihor Sursa Facebook ML
Mihai Lasca - deputat AUR de Bihor Sursa Facebook ML

Preşedintele AUR Bihor, Mihai Lasca, ales deputat în urma scrutinului de duminică, este condamnat penal pentru loviri şi judecat pentru constituirea unui grup criminal organizat.

Votat de aproape 9% dintre bihoreni, orădeanul în vârstă de 40 ani, patron al unei firme de pază, a fost trimis în judecată într-un dosar al procurorilor DIICOT pentru constituire de grup criminal organizat care avea ca scop racolarea de persoane afro-asiatice aflate în România şi călăuzirea lor în Ungaria.

În rechizitoriul procurorilor DIICOT sunt citate o serie de discuţii telefonice în care Lasca vorbea cu complicii săi despre „oile ălea negre” sau „mieluşeii ăia negri”, care vor veni „în flux normal” şi în număr mare pentru a fi scoase din ţară, având „vreo şaizeci pe stoc, şaptezeci de miei. Şi după aia mai culeg”.

Şi acum, şi în timpul anchetei, Lasca a pretins că acuzaţiile sunt „interpretări eronate”. El a recunoscut că a vorbit doar „despre posibilitatea ajutării unor studenţi străini, de culoare, să ajungă în state europene”, despre preţurile „pe bucată student negru”, sau „oi negre”. 

„Trebuia să le găsesc o modalitate de a trece în Ungaria, căsătorindu-se cu cetăţeni români pentru a obţine cetăţenia română”, a fost găselniţa lui Lasca, declaraţie respinsă de procurori pe motiv că „nu este plauzibilă” mai ales că, din interceptările telefonice, a reieşit că traficanţii aşteptau, la un moment dat, sosirea unui grup de migranţi, însă fără a găsi dovezi că aceştia au şi trecut frontiera.

Pe de altă parte, Mihai Lasca a fost condamnat în noiembrie la 2 ani de închisoare cu suspendare după ce a lovit un bărbat care avea o relaţie cu fosta sa iubită. Totodată, el a fost obligat şi să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oradea sau Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, pe o perioadă de 120 de zile.

Sentinţa nu este definitivă, fiind atacată de Lasca, cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Contactat de reporterul „Adevărul” pentru a-şi exprima punctul de vedere şi dacă, în cazul unei condamări penale definitive îşi va da demisia din Parlament, Mihai Lasca nu a răspuns nici la telefon şi nici la sms-ul care i-a fost transmis. 

Pe aceeaşi temă: 

Copila de AUR care a dus partidul la 15% în Botoşani şi a demisionat a doua zi 

Surpriza AUR, prima ambiţie politică: autoizolarea în Parlament

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite