Primăriţa din Bihor acuzată de tentativă la omor merge în arest la domiciliu. Soţul ei rămâne în spatele gratiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăriţa PSD a comunei Brusturi, Livia Bârlău, a scăpat din arestul Poliţiei, soţul ei, Petrică Bârlău, rămâne. FOTO: Facebook
Primăriţa PSD a comunei Brusturi, Livia Bârlău, a scăpat din arestul Poliţiei, soţul ei, Petrică Bârlău, rămâne. FOTO: Facebook

Primăriţa comunei bihorene Brusturi, Livia Bârlău, acuzată de tentativă la omor la adresa unui fost procuror, a fost trimisă în arest la domiciliu de Curtea de Apel Oradea, în timp ce soţul ei, Petrică Bârlău, inculpat pentru aceeaşi faptă, va rămâne în spatele gratiilor.

Verdictul a fost pronunţat, miercuri, 10 noiembrie, la Curtea de Apel Oradea, unde s-a judecat contestaţia formulată de cei doi soţi împotriva măsurii arestului preventiv dispusă de Tribunalul Bihor. 

Potrivit portalului instanţei, cei doi judecători de drepturi şi libertăţi care au format completul au respins contestaţia formulată de Petrică Bârlău, însă a admis-o pe cea a primăriţei, dispunând ca ea să fie plasată în arest la domiciliu pentru încă 23 de zile. Instanţa i-a interzis, de asemenea, primăriţei, să comunice direct sau indirect cu persoana vătămată ori cu martorii, în caz contrar "măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive".

Soţii Livia şi Petrică Bârlău au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Bihor joia trecută, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care i-a inculpat pentru tentativă la omor asupra fostului procuror Ioan Bodogai, ajuns la spital cu multiple leziuni după ce a fost bătut de cei doi pe 29 septembrie. 

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă al anchetatorilor, bărbatul i-a aplicat victimei 8 lovituri cu pumnii, 3 cu picioarele şi nu mai puţin de 35 cu un cleşte metalic uriaş, tip gură de lup, lung de 40 centimetri în timp ce femeia i-a dat 15 lovituri cu piciorul, dintre care 12 în regiunea capului, şi 6 lovituri cu pumnii, dintre care 4 spre capul victimei.

În document se precizează şi că cei doi "au încercat să zădărnicească aflarea adevărului în cauză, prin distrugerea de probe, respectiv prin ştergerea imaginilor camerelor de supraveghere stocate pe DVR", dar şi că lăsarea în libertate a celor doi, după o asemenea faptă, „ar putea încuraja alte persoane să comită fapte asemănătoare”, „ar genera un sentiment de insecuritate în rândul opiniei publice”, „o tulburare socială” şi „credinţa că justiţia nu acţionează suficient de ferm împotriva unor manifestări antisociale cu un grad ridicat de pericol social”. 

Vă recomandăm şi: 

Filmările recuperate de pe camerele de supraveghere i-au trimis după gratii pe primăriţa bătăuşă din Bihor şi pe soţul său 

Primăriţa care a stâlcit în bătaie un fost procuror a fost arestată. Şi soţul ei a ajuns după gratii (VIDEO)

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite