Peste 70% din candidații la examenul de rezidențiat au primit „undă verde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la an la an, rezultatele absolvenţilor Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea sunt tot mai bune, spun examinatorii. La concursul din luna aceasta, din cei 212 de participanţi, 149 au promovat cu brio, asta însemând că peste 70 de procente din cei înscriși au fost admişi. Cu toate acestea, la fel ca anul trecut, o parte din absolvenţi riscă să rămână fără post.  

În urma examenului de rezidențiat din acest an, 70,28% din participanţi au promovat cu bine. Dintre aceştia, 144 au fost în domeniul medicină, iar 5 în domeniul medicină dentară. „Rezultatele mai bune din acest an fac parte dintr-un trend ascendent al ultimilor ani, concomitent cu consolidarea poziției Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea în rândul facultăților de medicină cu tradiție din țara noastră", a spus Marius Pîrcioagă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

Din toată ţara

Centrul Universitar din Oradea a oferit, anul acesta, 158 de locuri în domeniul medicină, și un singur loc în domeniul farmacie, acestea fiind ocupate de absolvenți, atât ai Facultății de Medicină și Farmacie Oradea, cât și ai celorlalte universități și facultăți de medicină din țară.
Protest pentru locuri

Anul trecut examenul de rezidenţiat s-a încheiat cu un protest şi sute de nemulumiţi. Aproximativ 40 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea s-au adunat, în faţa Primăriei, într-un protest spontan, exprimându-şi nemulţumirea faţă de lipsa locurilor de muncă sau licenţa de liberă practică, deşi au promovat examenul de rezidenţiat. Atunci, aproximativ 1.400 de concurenţi, care au obţinut punctajul de promovare la examenul de rezidenţiat, nu şi-au găsit posturi, întrucât acestea sunt finanţate de la buget.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite