Peste 100 de bancnote false, puse în circulaţie la Oradea. Doi orădeni au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bancnote false
Bancnote false

Peste 100 de bancnote false, de 100 de lei, au fost plasate în Oradea. Cei trei bărbaţi care s-au ocupat de falsificare şi introducerea pe piaţă a banilor falşi au fost trimişi în judecată şi riscă să stea la închisoare între 3 şi 15 ani.

Trei orădeni bănuiţi că au falsificat şi pus în circulaţie bancnote contrafăcute cu cupiura de 100 lei au fost trimişi în judecată. Există suspiciunea că, în perioada august – noiembrie 2013, grupul infracţional organizat ar fi plasat pe raza municipiului Oradea 144 de bancnote false.

 Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au finalizat cercetările cu privire la activitatea infracţională a celor trei.

Este vorba despre trei persoane de 28, 38, respectiv 38 de ani,  din  Oradea, care sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea de monede sau alte valori şi înşelăciune.

Bărbatul de 28 de ani este bănuit de poliţiştii B.C.C.O. Oradea că, la începutul lunii august 2013, împreună cu un alt orădean de 38 de ani, ar fi iniţiat şi constituit o grupare infracţională organizată, specializată în falsificarea şi punerea în circulaţie de bancnote contrafăcute, cu cupiura de 100 lei. Activităţile de punere în circulaţie a banilor falşi au fost desfăşurate pe raza municipiului Oradea.

Totodată, poliţiştii B.C.C.O. Oradea îl bănuiesc pe un alt bărbat de 38 de ani, din Oradea, că, începând cu luna noiembrie 2013, ar fi acţionat în cadrul grupării, implicându-se în mod nemijlocit în falsificarea a 110 bancnote cu cupiura de 100 lei.

“Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au acţionat, în cursul lunii noiembrie 2013, pentru prinderea membrilor grupării infracţionale, fiind efectuată o percheziţie domiciliară şi puse în executare trei mandate de aducere”, a afirmat subcomisar Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Cele trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor, iar în urma prezentării acestora la instanţa de judecată, pe numele a doi dintre membrii grupării infracţionale au fost emise mandate de arestare.

Prejudiciul provocat în cauză, în valoare totală de 14.400 lei, a fost recuperat integral, prin aplicarea de sechestru asiguratoriu asupra unor bunuri mobile deţinute de membri grupării.

“În cursul lunii martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au sesizat, prin rechizitoriu, instanţa de judecată, doi dintre aceştia fiind trimişi în judecată în stare de arest preventiv”, a mai precizat Alina Dinu.

În cazul în care  vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei orădeni riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 3 şi 15 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Mai puteti citi:

<a href="https://adevarul.ro/stiri-locale/turnu-severin/prinsi-cu-bani-falsi-in-piata-meva-o-vanzatoare-1495398.html">Prinşi cu bani falşi în Piaţa „Meva”. O vânzătoare le-a venit de hac escrocilor</a>

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite