Pedeapsă cu închisoarea pentru răpitorul unei fete de 12 ani din Oradea. Ce interdicţii a primit prădătorul sexual

0
0
inchisoare

Un pensionar a fost trimis în faţa instanţei pentru că a răpit de pe stradă o adolescentă în vârstă de 12 ani din Oradea, a dus-o cu forţa până acasă, unde a agresat-o sexual. El a fost condamnat la ani grei de închisoare la Judecătoria Oradea, pedeapsa nefiind însă definitivă.

Dan Miclăuş, un orădean în vârstă de 66 ani, a fost condamnat la 10 ani de detenţie pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi la 9 ani de închisoare pentru agresiune sexuală, pedepsele fiind contopite, iar bărbatul urmând să execute în total 13 ani de închisoare.

"Inculpatului i-a fost aplicată şi interdicţia de a comunica în orice fel cu victima, vreme de 5 ani după executarea pedepsei principale", a declarat purtătorul de cuvânt al instanţei, judecătorul Ciprian Hambaraş. 

Magistratul a explicat că sentinţa pronunţată poate fi atacată de Miclăuş în termen de 10 zile de la comunicare, iar verdictul final va fi dat la Curtea de Apel Oradea. 

Bărbatul a fost trimis în judecată în luna mai a.c. pentru că a răpit o fetiţă de 12 ani de la o trecere de pietoni şi a sechestrat-o într-o locuinţă, de unde copila a scăpat doar pentru că a avut prezenţă de spirit şi şi-a sunat părinţii, punând telefonul pe difuzor.

Speriat, bărbatul i-a dat drumul, iar fetiţa a ajuns cu bine acasă, părinţii ei reclamând imediat fapta la Poliţie. 

Bărbatul a fost arestat preventiv, la 6 mai, la Judecătoria Oradea, măsura fiind în vigoare şi în prezent. 

Din încheierea instanţei, transmisă la vremea respectivă presei sub formă de extras, reiese că Miclăuş a declarat anchetatorilor şi judecătorului că a acostat-o pe fetiţă pentru că s-a gândit că "fata s-ar putea să fie o curvuliţă întrucât umblă într-o zonă rău famată şi ar fi prost dacă n-ar profita de această ocazie", că s-a oferit "să-i dea suc acasă la el", pentru care i-a spus că se aşteaptă să "îi dea un pupic". 

Declaraţia lipsită de orice remuşcare l-a determinat pe judecător să-l trimită în spatele gratiilor, în opinia magistratului lăsarea în libertate a lui Miclăuş reprezentând un real pericol pentru ordinea publică, pentru că există, după comportament, "probabilitatea reală" să o comită din nou.

Ancheta în caz a fost coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, care l-au trimis în judecată pe Miclăuş în data de 19 mai a.c., sub acuzaţia de lipsire de libertate în mod ilegal şi agresiune sexuală. 

Vă recomandăm şi: 

Începutul unei poveşti de dragoste s-a transformat într-o tragedie. Şi-a cunoscut ucigaşul pe reţelele de socializare

Fost procuror din Bihor, bătut la sânge de soţul unei primăriţe. De la ce a pornit scandalul VIDEO

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite