Orădenii vor avea un nou drum de acces spre centură în următoarele șase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Noul amplasament va asigura accesul pe tronsonul Centură-Piața 22 Decmebrie și va include și un pod peste pârâul Peța, spre strada Universității. Valoarea investiției este estimată la peste patru milioane de lei.

Conform proiectului de execuţie, se va realiza un acces din centura municipiului Oradea în Parcul 22 Decembrie, în vederea preluării traficului intens din această zonă, precum şi din zona pieţei Cetate. Legătura se va realiza prin strada Vaporului, cu traversarea pârâului Peţa, peste care se va construi un pod metalic.

Podul va asigura circulaţia rutieră şi pietonală între cele două maluri ale pârâului, cu legătură directă în centura municipiului. Podul va avea două benzi de circulaţie şi trotuare pe ambele părţi.

Datorită traficului de pe strada Universităţii, zona Cimitirului Municipal şi a Universităţii Oradea, se va realiza un acces direct din drumul nou creat în strada Universităţii, prin strada Toamnei, în vederea descongestionării traficului, cu legătură până în strada Atelierelor.

Străzile nou create vor avea două benzi de circulaţie şi trotuare. Pe ambele străzi se va realiza şi canalizarea pluvială.

Totodată, pe strada Toamnei vor fi amenjate şi locuri de parcare.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite