FOTO Zeci de colecţionari şi-au expus comorile la Târgul de Antichităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatorii de obiecte care poartă amprenta timpului au fost prezenţi la primul târg de antichităţi din Oradea, din acest an. Peste 40 de expozanţi şi-au expus colecţii impresionante de timbre, ceasuri, monede şi obiecte de podoabe.

Zeci de colecţionari au venit la Oradea pentru a expunde obiecte pe care patina timpului le-a făcut preţioase. De la tablouri, pendule sau ceasuri până la timbre, decoraţii sau monede, orădenii au avut o paletă largă de exponate pe care le-au putut admira sau cumpăra.


Colecţionarii spun că ceea ce fac ei este pură pasiune, pentru mulţi dintre ei fiind un hobby din copilărie. „Colecţionarii nu ţin cont de criză, e o pasiune ce vine din suflet, o avem în sânge.


Dacă unul dintre noi are neapărată nevoie de o piesă, de un obiect anume pe care şi-l doreşte cu toată fiinţa pentru a-l alătura colecţiei sale, va scoate bani şi din piatră pentru achiziţia lui. De multe ori renunţăm la banii de pâine sau de ţigări pentru a dobândi un obiect dorit", ne-a spus unul dintre colecţionari.


Cei mai mulţi dintre expozanţi s-au axat pe numismatică, medalii militare şi cărţi poştale vechi, acestea fiind, de altfel, şi destul de valoroase. Acesta a fost primul Târg de Antichităţi ce a avut loc în acest an la Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite