FOTO VIDEO Un bărbat din Oradea a dat foc apartamentului şi s-a aruncat pe geam de la etajul 3. Cum a scăpat incendiatorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
incendiu

Un tânăr dîn vârstă de 25 ani din Oradea a incendiat marţi dimineaţa, 12 martie, apartamentul în care locuieşte împreună cu mama sa după care s-a aruncat pe geamul locuinţei situate la etajul 3 al unui bloc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca, primul apel în caz a fost primit marţi dimineaţa la ora 5.10. "Un apelant al numărului unic 112 informa Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana”  că o persoană s-a aruncat de la etajul 3 al unui bloc de locuinţe din municipiul Oradea", a explicat Roşca. 

La locul incidentului s-au deplasat un echipaj de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, echipajul de pompieri militari paramedici al Detaşamentului 2 Oradea, precum şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. 

Victima, un bărbat în vârstă de 25 de ani, a fost evaluată şi asistată de echipajele medicale, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea. Din fericire, acesta a scăpat doar cu contuzii şi escoriaţii, deoarece a căzut pe o maşină care fusese parcată chiar sub geamul său. 

La câteva minute după primirea primului apel, primeau un altul, care îi anunţa că din apartamentul respectiv ieşea fum, motiv pentru care, la faţa locului au fost mobilizate şi trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime.

Forţele de intervenţie au acţionat simultan pentru stingerea incendiului şi evacuarea persoanelor care domiciliau la etajele superioare, întrucât fumul dens inundase casa scării dar şi în unele apartamente. Unei femei şi fiicei acesteia, care s-au intoxicat uşor cu fum, le-au fost acordate îngrijirile necesare, acestea fiind transportate ulterior la spital.

Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul, înainte ca acesta să se propage la celelalte apartamente însă locuinţa în care pornise focul a fost distrusă în întregime, arzând geamurile, uşa, dar şi întregul mobilier.

Cercetările efectuate de poliţiştii şi pompierii aflaţi la faţa locului au scos la iveală că incendiul a fost provocat de tânărul care s-a aruncat pe geam. Acesta se certase cu mama sa şi a aprins salteaua şi lucrurile din camera sa, focul propagându-se cu repeziciune la mobilier şi, apoi, în celelalte încăperi. Ca atare, acum bărbatul de 25 ani s-a ales cu dosar penal pentru distrugere. "Se fac cercetări pentru două fapte de distrugere, cea privind incendierea apartamentului iar cealaltă faptă priveşte distrugerea autoturismului", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu. 

Autorul nu a putut fi audiat deocamdată. Potrivit purtătorului de cuvânt al SMURD-UPU Bihor, dr. Alexandru Mateoc, acesta a fost internat la secţia de Psihiatrie a spitalului. "Starea pacientului este bună. Are multiple contuzii şi escoriaţii, dar nici una gravă"; a declarat, miercuri, pentru Adevărul.ro, purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD Bihor, dr. Alexandru Mateoc. Conform sursei citate, cele două persoane - orădeanca şi fiica ei - intoxicate cu fum au refuzat internarea. "Starea lor a fost bună şi au plecat acasă", a mai spus medicul. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite