FOTO Utilajele de deszăpezire, pregătite să facă faţă zăpezii din această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

28 de utilaje, dotate cu GPS, sunt pregătite să cureţe Oradea de zăpada din această iarnă. În depozitul operatorului de salubritate sunt 800 tone de sare, 50 de tone clorură de calciu şi 300 de tone de nisip.

„Sunt disponibile 28 de utilaje care vor fi folosite la deszăpezire. În cele 28, sunt cuprinse şi cele pentru împrăştierea antiderapantului lichid, cele pentru împrăştierea antiderapantului solid, dar şi încărcătoarele. În cazul unei situaţii neprevăzute, care ar solicita şi alte utilaje, RER este dispus la suplimentarea acestora. La apariţia zăpezii, se va interveni în ordinea priorităţilor. Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun, a intrărilor şi ieşirilor din oraş; urgenţa a II-a presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa a III-a vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa a IV-a toate străzile neasfaltate din municipiu”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Toate utilajele care ies în oraş sunt dotate cu GPS, pentru ca de la centrul de control al RER să se poată vizualiza în timp real situarea şi evoluţia acestora în teren. De asemenea, s-a constituit o comisie care este convocată automat în situaţii de urgenţă, membrii acesteia primind şi avertizările meteo de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

În ceea ce priveşte stocurile de antiderapant, directorul de producţie al RER, Ionel Ban, a precizat că, în prezent, în depozit se află 800 tone de sare, 50 de tone clorură de calciu de concentraţie 30% şi 300 tone de nisip. „În funcţie de precipitaţiile care vor veni, RER e pregătit să achiziţioneze în continuare soluţii antiderapante. Menţionăm că deja de duminică, 13 noiembrie, când a avut loc prima ninsoare în Oradea, utilajele noastre au ieşit în teren pentru a împrăştia antiderapant”, a mai menţionat Ionel Ban.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite