FOTO Bacalaureat 2016 Bihor. Reacţia unui elev după ultima probă: “Cel mai bun lucru din lumea asta a fost acest Bac”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bacalaureat 2016. A trecut şi ultima probă a examenului de Bacalaureat, nu însă şi emoţiile elevilor. După mai bine de două ore de examen, unii au răsuflat uşuraţi, în timp ce alţii s-au arătat dezamăgiţi.

În curtea Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” din Oradea mai multe mame îşi aşteptau copiii să iasă de la examen. Au venit să le fie alături în această săptămână, emoţiile lor fiind mult mai mari decât ale elevilor.

În jurul orei 11.30 au început să iasă primii elevi. Susţinuseră proba la Geografie, iar subiectele li s-au părut uşoare.

“A fost uşor, incredibil de uşor. Mă aştept să iau peste 9” a fost reacţia unei eleve care a dat examen la Geografie. Mamele elevilor care dăduseră şi ei examenul la Geografie au răsuflat uşurate. Sperau să iasă şi copiii lor la fel de zâmbitori.

Alte mame se interesau de subiectele la Logică şi Biologie. Nu prea înţelegeau ele subiectele de la Logică, dar sperau să le fi căzut copiilor ceea ce ştiau.

“A fost uor la Logică. Am avut puţin de învăţat şi nu a fost deloc greu”, a fost reacţia uneia dintre primele eleve care au ieşit din sala de examen. O nouă răsuflare pentru grupul mamelor din curtea Colegiului “Mihai Emiescu”.

“A fost decent. Nu mă aşteptam să fie atât de uşor. Mă aştept să iau peste 9”, a concluzionat o elevă care a susţinut examenul la Biologie.

După ce au auzit primele păreri, mamele şi-au aşteptat copiii, care au ieşit după alte minute bune de aşteptări. “A fost bine, chiar foarte bine” au afirmat unii. “Nu a fost chiar aşa de bine. Nu am ştiut chiar tot”, a concluzionat un alt elev.

În curtea sau în faţa şcolii s-au format grupuri şi grupuleţe. În funcţie de cum ieşeau din sălile de examen elevii îşi sunau părinţii, bunicii sau profesorii, sau se opreau câteva minute pe la colegii ca să dezbată rezolvările.

“Cel mai bun lucru din lumea asta a fost acest Bac” a exclamat unul dintre candidaţi.

Cum au scăpat şi de ultimul examen al Bacalaureatului, elevii au umplut terasele din centru oraşului. Mai au de trecut peste admiterea la facultate, aşa că pot începe să-şi facă planurile de vacanţă. Până atunci, au la dispoziţie un weekend în care promit că vor uita de tot sresul şi se vor lăsa învăluiţi de distracţie.

Va mai recomandam:

Cum a reacţionat un elev după ce a ieşit de la proba de Matematică: „Cred că iau 5. Doamne, dă să iau 5. Aş fi cel mai fericit!“

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite