FOTO Accident grav pe DN79. Şoferul unui BMW a fost preluat de elicopterul SMURD după ce s-a izbit de un TIR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acident grav pe DN 79
Acident grav pe DN 79

Accident grav pe Drumul Naţional 79, în urma unui impact dintre un BMW şi un TIR. Două persoane, soţ şi soţie, au rămas încarcerate, elicopterul SMURD intervenind la faţa locului şi preluând bărbatul rănit. Accidentul s-a produs pe DN 79, între Oradea şi Arad. Coliziunea a avut loc între un autoturism şi un autotren, în apropierea localităţii Inand.

Echipajele de descarcerare au acţionat cu foarfecele şi depărtătoarele hidraulice pentru tăierea portierelor autoturismului şi evacuarea celor două persoane rănite din autovehiculul avariat, iar echipajele medicale au procedat la evaluarea de specialitate a victimelor şi acordarea îngrijirilor care se impuneau.

Cele două persoane rănite, o femeie în vârstă de 43 de ani şi soţul acesteia, în vârstă de 46 de ani, care prezentau politraumatisme şi fracturi, au fost transportate la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean. Bărbatul a fost transportat cu elicopterul SMURD, iar femeia  cu ambulanţa tip C a echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

În urma accidentului, traficul rutier pe DN79 Oradea – Salonta a fost oprit, la kilometrul 87+50 de metri, în zona localităţii Inand, circulaţia fiind deviată pe ruta ocolitoare Leş – Tinca(DJ792A) – Salonta – DN79.

Poliţiştii au deschis o anchetă care va stabili exact cum s-a produs accidentul.

„Un bărbat de 46 de ani, din municipiul  Oradea, în timp ce conducea un autoturism, a frânat brusc, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autotren cu semiremorcă, condus regulamentar, din sens opus, de un bărbat de 51 de ani, din localitatea Pecica, judeţul Arad”, a precizat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

La faţa locului au intervenit două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare şi o ambulanţă de tip B2, ambele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Salonta, echipajul de descarcerare grea al Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, precum şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite