EXPEDIȚIE LA NASA: Valentina Matei a învățat cum se pilotează o navă spațială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădeanca a făcut parte dintre cei 28 de profesori din lume care au participat la un program de pregătire pentru astronauți.  Valentina a aflat cum se pilotează o navetă spațială, cum se lansează o navetă și a experimentat senzațiile pe care le trăiesc astronauții atunci când ajung în spațiu. Profesoara a vizitat și ultima navetă spațială progamată să zboare din Statele Unite ale Americii.

Profesoara Valetina Matei s-a întors la Oradea după o săptămână petrecută în Statele Unite ale Americii. Valentina a participat la un program educațional desfășurat de NASA în US  Space&Tocket Center, din Huntsville, Alabama.  "Prin intermediul Honeyweel, 28 de profesori de matematică și științe din lume au fost incluși la acest program de pregătire pentru astronauți. Am avut astfel șansa de a participa la simulări de zbor și de misiuni spațiale", explică profesoara.
Profesorii au petrecut două zile la Centrul Spațial Kennedy din Florida, acolo de unde se lansează navetele în spațiu.  "Pentru mine a fost o bucurie pentru că am avut ocazia de a vedea  naveta spațială Atlantis, Acesta va avea ultimul zbor în data de 8 iulie și cu ea se încheie zborul navetelor spațiale din istoria Americii. De acum americanii vor pleca în Stația Spațială Internațională doar cu navete rusești. Între timp ei lucrează la crearea unor rachete noi", dezvăluie Valentina

Citește mâine dimineață în Adevărul de Transilvania dezvăluiri despre inedita experiență trăită de Valentina.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite