Evaluare Naţională 2015 Oradea. Subiecte simple la matematică: "A fost proba cea mai uşoară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii sustin ca subiectele la Matematica au fost usoare
Elevii sustin ca subiectele la Matematica au fost usoare

Elevii claselor a opta au trecut şi peste ultimul hop al Evaluării Nationale 20015. Considerată o punte a suspinelor, proba de la matematică a fost mult mai uşoară decât se aşteptau cei mai mulţi dintre ei.

Subiecte uşoare la ultima prova de la Evaluare Naţională 2015.  La ieşirea din sălile de examen, elevii au fost bucuroşi şi asta pentru că subiectele primite au fost mai mult decât accesibile.

Aceştia au primit corpurile rotunde şi piramida. Totodată, au mai avut de rezolvat o problemă cu un dreptunghi cu două triunghiuri în el, au avut de calculat aria şi unghiurile, iar la algebră au avut de rezolvat exerciţii cu funcţii.

"Mă aşteptam la ceva mult mai greu. La simulare am primit un subiect destul de dificil. De această dată, la examen a fost chiar simplu. După calculele mele, o să iau peste 9.50", ne-a spus Andrei.

"Era proba de care îmi era cel mai frică, dar pot spune că a fost proba cea mai uşoară. Sigur o să iau o notă bună”, a punctat Brighita.

Subiecte matematică Evaluare Naţională 2015. Noţiuni în plus faţă de anul trecut

În 2015, spre deosebire de anii trecuţi, absolvenţii de clasa a VIII-a au avut mai mult de învăţat pentru Evaluarea Naţională. Asta după ce Ministerul Educaţiei a modificat programa pentru examen, în toamna anului trecut. Astfel, proba de Matematică a inclus noţiuni suplimentare faţă de examenele de anul trecut, cum ar fi ecuaţia de gradul al II-lea, la algebră, sau corpurile rotunde şi trunchiul de piramidă, la geometrie.

Evaluare Naţională 2015. Când se afişează rezultatele provizorii

Pe 26 iunie se afişează rezultatele provizorii ale examenului, urmând ca în aceeaşi zi elevii nemulţumiţi de note să depună contestaţii. Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale vor fi publicate în ultima zi a lunii iunie.

 Iar emoţiile absolvenţilor de gimnaziu nu se sfârşesc aici. În perioada 3-7 iulie, ei trebuie să completeze opţiunile pentru liceu, repartizarea urmând să fie făcută în funcţie de media de admitere, compusă din media de la Evaluarea Naţională, în proporţie de 75 la sută şi din mediile anilor de gimnaziu, care cântăresc 25 la sută. În final, elevii vor afla unde îşi continuă studiile în următorii patru ani, pe data de 15 iulie.

Rezolvări subiecte matematică Evaluare Naţională 2015

Adevărul oferă rezolvări pentru subiectele de la matematică, propuse la Evaluare Naţională 2015. Vă rugăm să consultaţi acest articol:

Evaluare Naţională 2015 - Rezolvare subiecte matematică

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite